Hatalmas, 21 kilós pontyot fogtak Békéscsabán

2022. január 9. 06:27 | behir

Az év eleji enyhe időjárásnak köszönhetően szépen lehetett fogni a pontyokat január első napjaiban. Békéscsabán, a Nagyréti tavon, január 3-án egy 21 kilós ponty akadt horogra.  

Fehér Zsolt 24 órás horgászatot tervezett a vízre, a 8-10 fokos hőmérséklet még számára is elviselhetőnek tűnt, és úgy gondolta, a halak kapókedvének is jót tehet a hirtelen érkezett téli felmelegedés. 

– 11 óra körül húztam be a felszereléseimet etetőhajóval, és 14 órakor már be is csippant a kapásjelzőm. Ejtős kapásra vágtam be, és egyből érzetem, hogy jó hal lesz – mondta el a Pecaverzumnak. 

Egész gyorsan kijött, 15 perc alatt, amit Zsolt annak tulajdonít, hogy ilyenkor még eléggé be vannak lassulva a pontyok, nem annyira aktívak. 

– Amikor megláttam a merítőben, mondtam is, hogy ez bizony nem kicsi. Rendesen bele kellett kapaszkodni a szákba, hogy ki tudjam emelni – érzékeltette, hogy igencsak jó húsban volt a „kicsike”.

Mérlegre is került, a mutató pedig 21 kilónál állt meg. Zsolt nem is kívánhatott volna szebb évkezdést. 

A technikáról szólva elárulta, 100 méteren egy kisebb magvas etetést alakított ki, legfőképp kendert, repcét és csemegekukoricát és nagyon kevés félbevágott bojlit használt. Egyik botjával azt vette célba, míg a másikkal keresőhorgászatot folytatott. 

Jól is tette, hogy nem egy helyen próbálkozott, mert a halat bizony nem az etetés adta, hanem a nádfal széle, 130 méterre a parttól. 

– Egy horgász volt rajtam kívül az egész tavon, ahol található egy faház is. Oda is mehettem volna, de annyira éreztem, hogy most a tónak nem azt a részét kell választani, hanem a másik sarkát, mert a szél oda fogja tolni a halakat – magyarázta.  

Az éjszaka csendesen telt, aztán másnap délelőtt érkezett még egy 14 és egy 10 kilós ponty, de utána sajnos Zsoltnak már pakolnia kellett. Sajnálta is, mert szerinte beindultak volna a halak, ha még maradhat. Sebaj, így sem lehet semmi oka a panaszra!

Forrás: pecaverzum.hu

További programok »

FEL