Hat embert hozott, egyet csempészett

2016. május 20. 07:47 | Fekete Kata

Egy kisbuszban kialakított rejtekhelyen találtak rá a határrendészek egy ukrán határsértőre a méhkeréki határátkelőhelyen. A gyanú szerint a jármű vezetője át akarta őt csempészni a magyar-román határon. 

A méhkeréki közúti határátkelőhelyen május 19-én 6 óra 30 perckor belépésre jelentkezett egy ukrán rendszámú kisbusz. A Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség munkatársai alaposan átvizsgálták a járművet, amelyben a sofőr mellett hatan utaztak. A határrendészek a raktérben kialakított rejtekhelyen egy ukrán férfit találtak. A gyanú szerint a kisbusz szintén ukrán állampolgárságú sofőrje illegálisan akarta áthozni őt az államhatáron Romániából Magyarországra.  
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága a kisbuszt lefoglalta és a 21 éves S. Oleksandr-t embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. Utasai közül négy ukrán állampolgárt a rendőrök visszairányítottak Romániába, mert a beutazási feltételeknek nem feleltek meg. A járműben rejtőzködő férfi ellen a Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség tiltott határátlépés kísérlete miatt indít idegenrendészeti eljárást.

FEL