Háromból három: Újpesten is nyert a BRSE

2020. október 16. 21:20 | behir

Hátrányból fordított és 3-1-re nyert a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE az UTE otthonában a női röplabda Extraliga 3. fordulójában.

UTE – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 1-3 (25, -23, -12, -8)
Extraliga 3. forduló, Budapest, 200 néző. Vezette: Adler L., Tillmann Gy.

Újpest: Bagyinka 3, Rachkovska 9, Bezhandolska 8, Petőváry 13, Szabó L. 4, Carabali 12. Csere: Karabaheva (liberó), Villám Cs., Manninger 1, Németh H. 1, Pécsi. Vezetőedző: Horváth András

BRSE: Kosekova, Glemboczki 16, Drpa 9, Vander Weide 2, Grudina 13, Pekárik 12. Csere: Molcsányi (liberó), Bezsonova 20. Vezetőedző: Tóth Gábor

A forduló rangadóját rendezték péntek este Újpesten, hiszen két eddig még veretlen gárda csapott össze az Extraliga 3. fordulójában. A házigazda UTE és a vendég Békéscsaba is két-két sikerrel vette az első két kört.

Az első pontot Carabali révén a hazaiak szerezték, de Glemboczki nyomban kettővel válaszolt - írja a csabai klub beszámolója. Nem sokat tapogatóztak a felek, rögtön nagy adok-kapok alakult ki. A játékrész közepén az UTE lépett meg 3 ponttal, nyomban időt is kért Tóth Gábor. Ennek ellenére nem csökkent a különbség, így ismét magához rendelte övéit. A mérsékelt teljesítménnyel kezdő Vander Weide helyett érkezett Bezsonova, aki rögtön ponttal mutatkozott be. Grudina támadása, majd remek nyitása után pedig már egyenlőt mutatott az eredményjelző. Egálról indult a hajrá, amely hatalmas izgalmakat hozott. A csabai hibákat kihasználó fővárosiak a 3. szettlabdájukat értékesítették, így megnyerték az 1. szettet (1-0).

 

Újra szurkolók előtt játszottak a csapatok (Fotó: Kuti István)

 

A második etapra egy alaposan felpaprikázott Békéscsaba érkezett a pályára. Molcsányi szinte elérhetetlen labdákat szedett össze és támadásban is megvolt a kellő agresszivitás. Glemboczki továbbra is stabilan teljesített, de a többiek is igyekeztek felzárkózni hozzá. A szett közepén a korábbi kilenc pontos BRSE-előny ötre csökkent, de Bezsonova révén tartotta magát csabai együttes. Aztán újabb fordulat jött, feltámadtak a hazaiak és 23-nál kiegyenlítettek. Innen azonban már csak csabai pontok születtek, így egyenlő lett a szettek állása (1-1).

A harmadik játékrész elején a vendégek domináltak, 1:5-nél Horváth András kért időt. Ezt követően sem változott a játék képe, annak ellenére, hogy a csabai kulcsemberek közül Marta Drpa és Barbora Kosekova sem nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményt. A hajrához közelítve tíz pont volt közte, amit a BRSE-nek még növelni is sikerült a szett végére (1-2).

A negyedik etap egy Grudina-bombával indult, de mindent egy lapra feltéve küzdött a meccsben maradásért az UTE. Növelt a csapásszámon Tóth Gábor alakulata, összeállt a védekezés, jelentős előnyre tett szert az ötszörös bajnok, amely megőrizte azt a találkozó végéig, így a BRSE a harmadik idegenbeli mérkőzését is sikerrel vette. Következik jövő héten szombaton a Fatum Nyíregyháza elleni rangadó.

 

MESTERMÉRLEG:

 

Horváth András: Örülünk annak, hogy az első két szettben fel tudtuk venni a versenyt a Békéscsabával. Látnunk kell, hogy van a két csapat között még különbség, de azon dolgozunk, hogy ez minél szűkebb legyen. Gratulálok a Békéscsabának!

Tóth Gábor: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az Újpest az első szettben nagyon összeszedett játékot produkált, azonban Anastasiya Bezsonova jól szállt be, azt gondolom, hogy ennek is köszönhetjük, hogy három ponttal távoztunk a fővárosiak otthonából.

 

Galéria

 

További programok »

FEL