Három baleset is történt a megyeszékhelyen szerdán

2022. július 14. 13:02 | behir.hu

Közlekedési balesetek, valamint engedély nélküli vezetés és ittas járművezetés gyanúja miatt történt rendőri intézkedés szerdán.

Békés megyében július 13-án három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Békéscsaba külterületén 11 óra körül egy kistehergépkocsi előzés után letért az útról és több fának nekicsapódott. A sofőr, aki egyedül volt, kiesett a járműből és súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett – tájékoztatott a rendőrség.

Szintén a megyeszékhely határában, a 44-es számú főút és a Varságh Béla utca találkozásánál 22 óra 15 perc körül egy kerékpáros nem adott elsőbbséget egy személygépkocsinak és összeütköztek. A mentők a gyanú szerint ittas kerékpárost könnyű sérüléssel vitték kórházba.

Pár perccel később Békéscsabán, az Orosházi úti felüljáró Bartók Béla út felőli végénél egy kerékpáros, miközben gurult le a felüljáróról, ráhajtott a kerékpárút szegélykövére, elesett és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetek okát és körülményeit a Békéscsabai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Szarvasi Rendőrkapitányság július 13-án őrizetbe vett egy férfit, mert úgy vezetett, hogy nincs jogosítványa. A rendőrök Kondoros külterületén állították le és igazoltatták. Az orosházi férfit a rendőrkapitányság munkatársai engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök július 13-án 7 óra körül Békéscsabán. Egy kisteherautó vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Három pozitív eredményű légalkoholmérés után a rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene.

További programok »

Kék hírek

Halálos baleset okozásával vádolnak egy 76 éves asszonyt

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 76 éves, büntetlen előéletű örménykúti nővel szemben, aki elsőbbségadási kötelezettségének elmulasztásával okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet.
10:32
FEL