Három baleset is történt a megyeszékhelyen szerdán

2022. július 14. 13:02 | behir.hu

Közlekedési balesetek, valamint engedély nélküli vezetés és ittas járművezetés gyanúja miatt történt rendőri intézkedés szerdán.

Békés megyében július 13-án három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Békéscsaba külterületén 11 óra körül egy kistehergépkocsi előzés után letért az útról és több fának nekicsapódott. A sofőr, aki egyedül volt, kiesett a járműből és súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett – tájékoztatott a rendőrség.

Szintén a megyeszékhely határában, a 44-es számú főút és a Varságh Béla utca találkozásánál 22 óra 15 perc körül egy kerékpáros nem adott elsőbbséget egy személygépkocsinak és összeütköztek. A mentők a gyanú szerint ittas kerékpárost könnyű sérüléssel vitték kórházba.

Pár perccel később Békéscsabán, az Orosházi úti felüljáró Bartók Béla út felőli végénél egy kerékpáros, miközben gurult le a felüljáróról, ráhajtott a kerékpárút szegélykövére, elesett és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetek okát és körülményeit a Békéscsabai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Szarvasi Rendőrkapitányság július 13-án őrizetbe vett egy férfit, mert úgy vezetett, hogy nincs jogosítványa. A rendőrök Kondoros külterületén állították le és igazoltatták. Az orosházi férfit a rendőrkapitányság munkatársai engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök július 13-án 7 óra körül Békéscsabán. Egy kisteherautó vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Három pozitív eredményű légalkoholmérés után a rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene.

További programok »

FEL