Harmincmilliós fejlesztés a békési kishajó kikötőben

2019. június 11. 08:03 | Kovács Andrea

Befejeződtek a Bejárható Magyarország Program Alsó-Tisza és Körösök menti aktív vízi turizmust érintő fejlesztései, összesen megközelítően 400 millió forint értékben. Békésre a harmadik legnagyobb összegben, több mint harmincmillió forint értékben érkeztek eszközök.

Két darab tízszemélyes sárkányhajó, túra kajakok, túra kenuk, ezekhez lapátok, mellények, egy motoros szállító utánfutó, egy túrahajó szállító utánfutó, egy túrakísérő motoros hajó motorral és felszereléssel. Ezekkel bővül a békési kishajó kikötő eszköztára  – ismertette a fejlesztés részleteit Kálmán Tibor.

Kálmán Tibor alpolgármester mutatja a kikötőben történ fejlesztéseket  (fotó: Gazsó János)

A város alpolgármestere hozzátette: az is nagy öröm, hogy befejezték a régi fémvázas-faszerkezetes stégelemek cseréjét, modernebb és sokkal könnyebben kezelhető (felszedhető és összeszerelhető) műanyag elemekre. A békési kishajó kikötőbe érkezőket mostantól a komfortérzetet növelő szaniterkonténer (mosdó, toalett) is várja - mondta el az alpolgármester.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Megújul a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete békéscsabai intézménye

A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete már több évtizede végzi töretlenül lelkiismeretes tevékenységét, amellyel jelentősen hozzájárul a tagjai életminőségének javításához. A békéscsabai Kölcsey utcai épületet, amelyben jelenleg működnek, jó gazda módjára gondozzák és évről-évre fejlesztik.
2020. június 2. 17:25
FEL