Harmadjára futottak a cukorbeteg gyermekekért: A jótékonysághoz jó idő is dukált

2024. május 11. 12:22 | Fajó Attila

Immár harmadik alkalommal rendezte meg szombaton a Jótékonysági Kastélyfutás a Cukorbeteg Gyermekekért elnevezésű programot a Diaboló Alapítvány, a Békéscsabai BSI Futónagykövetek és a Maradj Lendületben Sportegyesület.

– Csodás időnk van, fesztiváli a hangulat a kísérőprogramjaink miatt, így egészen délutánig jól érezheti itt magát bárki és a nemes cél sem elhanyagolható – mondta el a rendezvényről a szervezők képviseletében Kosznánné dr. Pule Ilona, a Diaboló Alapítvány elnöke.

A jótékonysági célért, vagyis a cukorbeteg gyermekek sporttevékenységének támogatására mintegy 300 futó gyűlt össze és nevezett be a III. Jótékonysági Kastélyfutás mezőnyébe. Itt három kategóriában, a legkisebbektől a kortalan kocogókig mindenki megmérethette magát. 

Dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója is a futók közé állt, köszöntő beszédében pedig arra bátorította a jelenlévőket, hogy folytassák az egészséges életmód népszerűsítését. Emellett a kormányhivatal egészségmegőrző programjának részeként a jelenlévők ingyenes állapotfelmérést és egészségügyi vizsgálatot vehettek igénybe. 

Tóth László futónagykövet kiemelte: itt bárki jól érezheti magát, a közös célért futni pedig mindig felemelő érzés és nem utolsósorban egy remek helyszínen, hiszen családbarát programok is várták a rendezvényre látogatókat.

 

Galéria

További programok »

FEL