Harmadik alkalommal rendeztek Jaminai Vigadalmat

2022. szeptember 17. 17:12 | Papp Ádám Sándor

A Körösvidék Alapítvány harmadik alkalommal hívta életre a Jaminai Vigadalmat szombaton. A 2019-ben elindított program célja a közösségformálás, a kikapcsolódás és a szórakozás.

A borús időjárás ellenére sokakat vonzott a Jaminai Vigadalom. A szervezők játszóházzal, kézműves programokkal, ugrálóvárakkal, arcfestéssel és falusi szerencsekerékkel készültek a gyermekek számára.

– Tavaly voltunk már a rendezvényen a szüleinkkel, akkor nagyon megtetszett, azért jöttünk ki most is – mondta Petrovszki Boglárka.

A hagyományokhoz hűen haluska-kóstoltatást tartottak a rendezvény helyszínén, a tradícionális ételt ezúttal három féle ízben lehetett kóstolni. Az esős idő miatt felállított sátorban Évi Tündér, Hevesi Imi bácsi és Tücsök Peti szórakoztatta a fiatalokat és szüleiket zenés műsorral, majd Szappanos Ádám bűvész kápráztatta el őket.

– Az apropót elsősorban az szolgáltatta, hogy szerencsére az elmúlt években egyre több kisgyermekes család költözött Jaminába, a választókerületembe is, és ebből következően számomra az egy fontos feladat, hogy az itt élők számára kínáljunk találkozási lehetőséget. Azt gondolom fontos, hogy legyen alkalom leülni, beszélgetni egymással – hangsúlyozta Opauszki Zoltán Körösvidék Alapítvány kurátora.

Az esemény egy Európai Unió által támogatott projekt részeként valósult meg. A helyszínen lehetőség volt szociális tanácsadópont, munkaerő-piaci sátor felkeresésére, valamint mentálhigiénés tanács kérésére is.

– Ez a rendezvény a "Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén" című projekt része, amelynek célja, hogy a helyieket, s leginkább a hátrányos helyzetűeket segítsük valamilyen szinten – emelte ki Opitzerné Tóth Zsanett, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. projektmenedzsere.

A szervezők a jövőben folytatnák a hagyományt: jövőre is szeretnék megrendezni a Jaminai Vigadalmat.

Galéria

A rendezvény "Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén” tárgyú,
TOP-6.9.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

 

 

További programok »

FEL