Hőség van, kevesebben járnak Békéscsaba utcáin is

2022. augusztus 18. 08:31 | Hidvégi Dávid

Harmadfokú hőségriasztást adtak ki az illetékes szervek szerda 0 órától péntek éjfélig – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden. A hatóságok felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a hőség megviseli a szervezetet, ezért javasolt sokat pihenni, kerülni a megerőltető fizikai munkát és mérsékelni a legmelegebb órákban a hosszan végzett sportolást.

Szerdán nagy volt a hőség Békéscsaba belvárosában. A forróság miatt a délutáni órákban a megszokottakhoz képest kevesebben tartózkodtak az utcán. A szakemberek szerint különösképpen vigyázni kell a melegben, hiszen harmadfokú riasztás van érvényben. Az időjárás-előrejelzés szerint a hőség az ország keleti, délkeleti részében tart majd ki a legtovább. Pénteken, akár 40 fokot is leolvashatunk a hőmérőről.

– Pénteken hidegfront érkezik. Nyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet és fokozatosan egyre nagyobb területet érint majd a csapadék, elszórtan készülhetünk majd záporokra, zivatarokra. A front előtt még déli, délkeleti áramlással forró levegő áramlik a térségbe és éppen ezért még pénteken a délkeleti, középső tájakon lesz a legmelegebb – mondta Herrmann Dóra, az Időkép meteorológusa.

Szombaton már az ország délkeleti régiójában is egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, ami majd meghozza a lehűlést a térségbe.

További programok »

Itthon

Szárnyakat bontottak a Karácsonyi Angyalok, várják az adományokat

Bonnyai Sándor idén is felhívással fordul azokhoz, akik szeretnének segíteni a rászorulókon, és szeretnék, ha mindenkinek jutna ajándék az ünnepen. A Karácsonyi Angyalok elnevezésű gyűjtőakcióról beszélgetett vele a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
12:48
FEL