Hargita megyében járt Békés megye küldöttsége

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és a megye küldöttsége háromnapos hivatalos látogatáson járt Hargita megyében, Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnökének meghívására. Az utazásra a testvérmegyei kapcsolatok jegyében és annak erősítése érdekében került sor a közelmúltban.

A Hargitai Megyenapok keretében Csíkszeredán évente egyszer megszervezett dísztanácsülésen Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is köszöntötte a résztvevőket. A látogatás során a két megye közös érdekeltségű témáival kapcsolatban három megbeszélésre került sor. Szó volt a védjegy rendszer működéséről, sajátosságairól, a Hargita megye által szervezett termelői piacokról, valamint a turisztikai együttműködési lehetőségekről és a közvetlen brüsszeli forrásokra történő közös pályázati együttműködésről.

A megbeszéléseket követően a két megye vezetői Csíkszereda főterén ünnepélyes keretek között fogadták a csíksomlyói pünkösdi búcsúra érkezett zarándok huszárokat és lovas zarándokokat. Kellemes meglepetés volt találkozni a Körösök Völgye Vitézi Bandérium tagjaival, akik a főtéren bemutatót is tartottak.

A hivatalos látogatás zárásaként, pünkösd szombaton, Zalai Mihály Borboly Csaba társaságában részt vett a csíksomlyói pünkösdi búcsún, ahol magyar zarándokok százezrei jelentek meg.

Megosztás:

Címke: , , , ,