Hanó Miklós: 21 344 szavazat bizonyítja Herczeg Tamás rátermettségét

2018. április 9. 16:41 | Szendi Rita

Hanó Miklós szerint a 21 344 szavazat bizonyítja azt, hogy az emberek Herczeg Tamásnak szavaztak bizalmat. A Fidesz frakció köszönetet mondott a választópolgároknak a hétfő délután tartott sajtótájékoztatón.

– Úgy gondolom, azért volt nagyon fontos a mostani választás, mert az ország megmentéséről, a sorsunkról volt szó. Ezzel az eredménnyel biztosítottuk az Európa Unióban Magyarország jövőjét és a magyar emberek sorsát– fogalmazott a Fidesz választókerületi elnöke, Hanó Miklós.

Nehéz helyzetben van a Fidesz frakciója, ugyanis egy jó szakembertől kell megválniuk – tette hozzá a békéscsabai közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője. Dr. Ferenczi Attila azonban örül annak, hogy Herczeg Tamás fogja képviselni a körzet érdekeit az országgyűlésben.

– A legnagyobb közvélemény-kutatás a választás. Minél nagyobb a részvételi arány, annál hitelesebb a kép- A magyar állampolgárok közel 70%-a mondta el véleményét április 8-án, ez jól mutatja, hogy milyen volt a lakossági aktivitás – mondta dr. Ferenczi Attila.

2002-ben vettek részt utoljára nagyon sokan a szavazáson, ám most még annál is jóval magasabb volt a részvételi arány – jegyezte meg a térség újdonsült országgyűlési képviselője.

– Úgy gondolom, hogy eredményesen dolgoztunk, ezt a számok is jól mutatják. A mozgósítás is jól sikerült, és az, hogy meg tudtuk mutatni az arcunkat, szimpatikus volt a választókerületben élőknek – fejtette ki Herczeg Tamás, aki már a választások éjszakáján is nyilatkozott a Békéscsabai Médiacentrumnak.

A mandátum átvétele még várat magára, ugyanis a végeredményre még várni kell, illetve szociális tanácsnoki címéről is le kell mondania Herczeg Tamásnak, amire 30 napja van.

További programok »

Itthon

Hivatalosan is elkezdődött a madáretetési szezon

Elkezdődött az énekesmadár-etetési időszak fő szezonja, amely hazánkban az első őszi fagyok beköszöntétől márciusig tart. Az etetők madárforgalma a tél keménységétől, a hótakaró vastagságától és tartósságától függ.  
2019. december 5. 18:14
FEL