Hamis tízezresekkel fizetett – Elkapták a húsz éves fiatalembert

2017. november 3. 15:35 | behir

Hamis tízezresekkel fizetett egy kevermesi férfi Békés és Csongrád megye több pontján. A vádlott állítása szerint a bankjegyeket maga készítette és nyomtatta ki - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A hamis pénzzel főként vendéglátóhelyeken fizetett. A digitális nyomtatóval készült bankjegyutánzatok megtévesztőek voltak, a méretük és színviláguk is megegyezett az eredeti bankjegyekkel. Különbség volt azonban, hogy a fizetőeszközök anyaga nem bankjegypapírból készült és nem tartalmazták a biztonsági elemeket, mint például a vízjelet, a hologram fóliát vagy a biztonsági szálakat.

– A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség pénzhamisítás büntette miatt emelt vádat azzal a 20 éves kevermesi férfival szemben, aki 2016 december végén hat darab hamis 10 ezer forintos bankjegyet hozott forgalomba. A járási ügyészég a vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetőleg 60 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendeljen el vele szemben – mondta el a Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője, B. Nagy Barbara.

 

 

További programok »

FEL