Hamarosan elstartol a Wenckheim kerékpárút építése

2020. július 28. 17:04 | D. Nagy Bence

Sajtónyilvános eseményen mutatták be a békéscsabai városházán a Wenckheim turista- és kerékpárutat, valamint a szintén kerékpáros kötődésű, az iparterületeket érintő infrastrukturális fejlesztéseket.

Kedden a városháza díszertmében mutatta be Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Szarvas Péter polgármester azt a két részből álló fejlesztési tervezetet, amely megújítja és több helyen átalakítja a Békéscsabát érintő városi és külterületi kerékpárutakat.

– Az a város élhető, ahol van megfelelő infrastruktúra. Békéscsabának a Modern Városok Program részeként erre nyílt és nyílik a továbbiakban is lehetősége - mondta Herczeg Tamás. Hozzátette, hogy a csapadékvíz, ivó- és szennyvízvezetékek kiépítését, valamint a közvilágítást és a gyalogosforgalom biztonságát segítő több fejlesztés is elkészült már.

 

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket.

 

A kormány még 2016-ban döntött arról, hogy a Modern Városok Program (MVP) részeként elindulhat a "Békéscsaba meglévő iparterületeinek kiszolgálása komplex infrastrukturális fejlesztésekkel" elnevezésű projekt. A közel 3 milliárd forintos támogatás révén a projekt várhatóan 2022. december 31-én fejeződik be.

– Az iparterületeteket érintő projekt részeként megtörténik az Északi Iparterület kerékpárutas összekötése Gerlával, valamint az M44 melletti új, állami ipari park és az Északi Iparterület kerékpárutas összekötése Mezőmegyer és Békéscsaba irányából – emelte ki Szarvas Péter. A polgármester elmondta, hogy a Wenckheim turisa- és kerékpárút, ahogy a neve is mutatja, egyfelől a gazdag Békés megyei Wenchkeim-örökség bejárására ad majd lehetőséget, de a projekt kapcsán olyan útszakaszok is megújulnak, amelyek a békéscsabaiak kényelmét szolgálják.

Az esemény zárásaként Ando György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója mutatta be Orodán Zsuzsanna Múltidéző Wenckheim kastélytúra című kötetét.

 

Ando György mutatta be a Múltidéző Wenckheim kastélytúra című kötetet.

További programok »

FEL