Halálos jutalomfalatot szántak a kutyáknak

2017. november 5. 18:37 | Zsíros András

Kutyákat próbáltak meg megmérgezni Békéscsabán. Az elkövető vélhetően fagyállóval átitatott kockacukrot dobott a Mátyás király utca több házának udvarára. Az egyik helyen, ahol négy ebet is tartanak, több mint ötven darabot találtak. Úgy tudjuk, néhány hete már elfogott a rendőrség valakit egy hasonló eset miatt,  információink szerint az illetőt azóta szabadon engedték.

Édes és barátságos színű jutalomfalatnak tűnő, a gyanú szerint valójában halálos mérget jelentő, fagyállóval átitatott kockacukrokat talált szombaton hajnalban egy fiatal békéscsabai nő az udvarában. Szilágyi Anita megmutatta, hogy a tuják és a kerítés tövében van, ahol még mindig látszik a foltot hagyó folyadék helye. Összesen 54 darab mérgező „csemege” került elő, többségét már a rendőrséggel együtt találta meg. Mint mondta, azóta nagyon aggódik, hiszen nem tudja, mennyit ehettek meg előtte kedvencei, mert nem volt kint velük, amikor azok hajnalban kikéredzkedtek. Mikor egyikük behozott egyet a szobába, gazdájuk rögtön tudta, miről lehet szó.

 

 

Nem egyedi esetről van szó

 

Nemrégiben, néhány utcával arrébb ugyanis már történt hasonló eset. A környék lakói most aggódva figyelik házi kedvenceiket, mert az esetleges mérgezéses tünetek a szakértők szerint csak napok múlva jelentkeznek. A tulajdonosok többsége a történtek után nem meri éjszakára szabadon engedni a kutyáját. A szomszédok érdeklődésünkre elmondták, mélységesen felháborodtak a történteken. Többen hangsúlyozták a tett veszélyességét: az elszórt, mérgező kockacukrokat akár kisgyerekek is megtalálhatták volna...

Mindezen túl pedig komoly anyagi veszteséget is okozhat egy esetleges mérgezés. Az érintett házban élő kutyák ugyanis a helyi kutyaiskolába is járnak, ahol már komoly vizsgákat teljesítettek. A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület oktatója, Gortva Imre szintén az utcában lakik, aznap ő is talált az udvarába dobott gyanús kockacukrot. A szakember elmondta, egy IPO 3-as szintű vizsgát teljesítő kutya értéke akár a kétmillió forintot is elérheti.

Megkerestük az üggyel kapcsolatban a rendőrséget is, akik elmondták, hogy jelenleg szakértők bevonásával vizsgálják, pontosan milyen anyagot tartalmaztak a kockacukrok. Hivatalos tájékoztatást a vizsgálat lezárulta után ígértek.

 

 

További programok »

FEL