A kis és nagy kedvenceké volt a főszerep a hétvégén

2019. április 2. 13:46 | Szendi Rita

Kétnapos nemzeti kutyakiállítást szervezett a Békéscsabai Ifjúsági- és Sportkutyás Egyesület a Pósteleki Kastélyparkban az elmúlt hétvégén. A családbarát rendezvényre több, mint 1100 négylábú kedvencet neveztek be.

 

 

A kiállításra az ország számos pontjáról, sőt, a határon túlról is érkeztek versenyzők. Több békéscsabai tenyésztő és tulajdonos is részt vett a kétnapos rendezvényen. Purzsa Roland két nápolyi masztiff kutyáját nevezte be a versenyre. Mint mondta: nagyon különleges fajtáról van szó, amely nagyon jól kezelhető és családszerető. A Della Grandozza Kennel tenyésztője 18 hónapos kan kutyájával több kategóriában is első helyzést ért el.

A kiállítás szervezője elmondta: hosszú évek óta rendeznek Békéscsabán ilyen versenyeket, nemcsak hazai, hanem külföldi jelentkezőknek is. Bátonyi Gábor tájékoztatott, hogy egy összfajtás kutyakiállításról volt szó, amelyen mindenféle fajtájú és korú, nemű kutyát meg lehetettt találni. Mint mondta: nagyon népszerű ez a típusú kiállítás, ez jól látszott a látogatók számán is.

További programok »

Itthon

Orbán Viktor: Magyarország mindenek előtt

A klímavédelem kapcsán cselekedjünk, ne csak beszéljünk! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, a Várkert Bazárban. A kormányfő beszélt Trianonról, az elmúlt 10 év eredményeiről, az új nemzeti konzultációról, Gyöngyöspatáról, a családvédelmi intézkedésekről és a következő két évről is.
17:52
FEL