Ha sok pénzed van, ide menj játszani

2022. szeptember 14. 00:00 | behir.hu

A kaszinók ma már életünk szerves részét képezik. Ráadásul a világ legpatinásabb szerencsejáték-helyszínei nem csupán kártyaasztalokból és gépekből állnak. Szállodaként, szórakoztatóipari egységként funkcionálnak, azért, hogy az odalátogatók a lehető legminőségibb ellátást kapják.

A kaszinók, tehát azok a létesítmények, amely helyt adnak a különböző szerencsejátékoknak és falain belül legális keretek között lehet játszani, mára szerves részévé váltak életünknek. Sokan ráadásul úgy hiszik, az Egyesült Államok a szerencsejáték hazája, és az részben igaz is. Azért csak részben, mert először 1638-ban, Velencében, Ridottó néven hoztak létre olyan ellenőrzött környezetet, ahol szerencsejáték folyt. Aztán a kaszinók jóval később, a 19. században kezdtek megjelenni Európa-szerte, míg az Egyesült Államokban ezzel egy időben a sokkal kötetlenebb szerencsejáték-házak is divatba jöttek. Az sokat segített a fellendülésben, hogy 1931-ben, Nevada állam legalizálta a szerencsejátékokat. A bizzo oldalán is bele lehet kóstolni ebbe a világba, úgy, hogy az ember a játékot ellenőrzött, biztonságos környezetben játszhatja. Ha pedig megnézzük, hol találhatók a világ legszebb kaszinói, akkor azt láthatjuk, hogy többségük az USA-ban. Nézzük most a világ négy legszebb kaszinóját, amelyek egyúttal szállodaként is funkcionálnak.

 

Hotel de Paris Monte Carlo

 A listán mindenképp helyet kell, hogy kapjon a Hotel de Paris Monte Carlo. A Monacóban található „intézmény” egyet jelent a gazdagságal, a fényűzéssel és nagymenőkkel. Ez az exkluzív szálloda 99 szobával és Michelin-csillagos étteremmel rendelkezik. És olyannyira elegáns a szálloda, hogy már a Marvel Moziverzum filmjeiben is szerepelt, de forgattak itt James Bond-filmet is. És, ha valaki éppen fogadásra éhes autómániás, akkor itt egy májusi hétvégén mindkettőt megkaphatja. Napközben Monacói Nagydíj, este pedig szerencsejáték.

 

 Caesar’s Palace

A Római Birodalom születésére utaló nevével a Las Vegas-i Caesar's Palace az időtlen császári dekadencia érzését igyekszik nyújtani a vendégeknek, ennek megfelelően a belső tér, ókori római stílusú szobrokkal van díszítve. De találhatók itt római fürdők, medencék, szóval olyan helyek, ahol az esti játékot követően meg lehet pihenni. A kaszinó-üdülőhelyen belül tucatnyi étkezési lehetőség és a híres Forum bevásárlóközpont található. És persze rengeteg szerencsejáték-lehetőséggel rendelkezik a hely, mint a blackjack, a rulett, videópóker és nyerőgépek.

 

Marina Bay Sands

A Szingapúrban található Marina Bay Sands a világ egyik közkedvelt célpontja. A világ legnagyobb tetőtéri végtelenített medencéje itt található, továbbá húszféle, különböző étkezési lehetőséget biztosít. A szállodából közvetlenül elérhető Szingapúr első számú bevásárlóközpontja. Míg a kártyajátékosok számára 500 játékasztal és többezer nyerőgépen áll rendelkezésre.

 

Wynn & Encore Las Vegas

A Wynn és az Encore nevű szállodákat azon egyszerű oknál fogva párosították össze, hogy közvetlenül egymás mellett helyezkednek el – gyakorlatilag testvérszállodák. Mindkét épület Steven Wynn agyszüleménye, és a megépítésük összesen 5 milliárd dollárba került. A Wynn & Encore nemcsak leggazdagabbak, hanem a nagymenők számára is ideális, hiszen bőven van lehetőség arra, hogy a szerencsejáték mindenféle formáját kipróbálják: több ezer nyerőgép, tucatnyi asztal. Szóval, ha valakinek nem számít a pénz, akkor irány a Wynn & Encore és Las Vegas.

További programok »

FEL