Ha jót akar, a gyerekével közösen nyissák meg ezt a weboldalt

2017. június 8. 07:45 | behir.hu

Angol nyelvű, de a lényeget így is bármelyik gyerek számára könnyedén elmagyarázó játékot adott ki a Google a helyes és biztonságos netezés tanítására, illetve letölthető tananyagokat is kínál az iskoláknak és szülőknek.

A Google hiánypótló projektet indított “Be Internet Awesome” néven: gyerekek számára készített, de felnőtteknek is tanulságos játékkal és tananyagokkal próbálják rávezetni a jövő generációját, hogyan lehet helyesen és biztonságosan használni az internetet.

Erre Magyarországon is óriási szükség van, hiszen hazánkban minden harmadik gyereket érinthet az online zaklatás, még akkor is, ha egy online játékkal próbálnak kikapcsolódni. Az Interland nevű játékban, amit ide kattintva indíthat el, nem lesz ilyen, sőt: játékos módon mutatja be, hogyan érdemes viselkedni az interneten.

© hvg.hu

Az egyik pályán például az online csúfolódás és zaklatás ellen lehet küzdeni szomorú gyerekeknek adott lájkokkal és biztatásokkal, egy másikon a titkok és adatok megtartására vezet rá a játék, de az óvatos netes megosztásokra és a nemrég zseniális reklámmal “lebuktatott” hamis profilok elkerülésére is felhívja a figyelmet. A billentyűzet nyilainak és a szóköz billentyű nyomogatásával nagyon egyszerűen lehet vele játszani.

Tanároknak és szülőknek pedig ajánljuk a projekt weboldalát, ahol ingyenesen elérhető és letölthető, természetesen angol nyelvű PDF-ek szolgálnak oktatási tananyagként. Ezeket itthon akár angol tanulásra-tanítására is érdemes használni, így duplán hasznosan lehet elsajátítani a biztonságos netezést.

forrás: hvg.hu

További programok »

Infotech

Magyarország rendezi 2023-ban a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát

Magyarország rendezi meg 2023-ban Szegeden a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát, miután a Digitális Jólét Program, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Szegedi Tudományegyetem közös pályázatát ítélte legjobbnak a döntőbizottság – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
2019. augusztus 13. 06:48
FEL