Gyurcsány Ferenc: vélhetően magasabb lesz a részvétel a választáson

2018. március 22. 16:20 | behir.hu

Egyre erősödik az emberek elégedetlenségének a hangja, egyre többen akarnak változást, vélhetően magasabb lesz a részvétel a választáson a 2014-esnél - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerdán Békéscsabán, lakossági fórumon. Gyurcsány Ferenc szerint 40-50 egyéni képviselői helyet el tudnak venni a Fidesztől, és ezzel "kisebbségbe szorítják".

Az LMP-vel való együttműködésről szólva azt mondta, ha az ökopárt nem hajlandó engedni álláspontjából a tárgyalásokon, az 15-20 képviselői helybe kerülhet, amin a kormányváltás múlhat. A Jobbikról megjegyezte, a párt néhány éve még származás alapján akart listázni és uniós zászlót égetett.     

Ez a 20. században két világégéshez vezetett, "ezzel nem lehet játszani" - húzta alá, hozzátéve, hogy három mandátumért nem adja fel az erkölcsét.Gyurcsány Ferenc a fórum végén elmondta, új oktatási törvényeket, nyugdíjkorrekciós programot gyorsan lehet indítani egy kormányváltás után, ahogy a közmédia függetlensége is azonnal visszaállítható, és az Európai Ügyészséghez is könnyen lehet csatlakozni.  De lesznek nehéz terepek is, ilyennek nevezte az egészségügy rendbetételét.

További programok »

Itthon

Adventi hangulattal készül a gyulai Almásy-kastély

Karácsonyi varázskastély címmel hirdetett adventi programsorozatot a gyulai Almásy-kastély. Az intézmény december 2. és január 7. között szombatonként adventi vásárral, kézműves ajándékműhellyel, valamint ünnepi installációkkal várja a látogatókat.
17:04
FEL