Gyulát szeretik a turisták

Több Békés megyei járás szerepel a legjobbak között hazánkban.

Ügyfélközpontú adóhatóságról és gazdasági sikerekről is szó esett a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett mai gazdasági fórumon. Elhangzott: jobb eredmények eléréshez, át kell alakítani a felnőttoktatást is.

Gyula a harmadik leginkább látogatott település hazánkban – mondta Gajda Róbert a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett gazdasági fórumon pénteken. A Békés Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja hozzátette: a 2012-2014 közötti adatok alapján felmérték, hogyan teljesítenek a járások hazánkban. Országos szinten a legjobban fejlődőek közé tartozik a gyulai, a szarvasi, a békéscsabai, a mezőkovácsházi és az orosházi. Tamásné Czinege Csilla helyettes államtitkár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai ügyekért felelős szakmai helyettese elmondta: szeretnénk, ha a gazdasági szereplők a lehető legegyszerűbb módon tudják teljesíteni az adókötelességeiket. Ugyanebben bízik Dr. Kovács Tamás a NAV 
NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóság igazgatója is. Hozzátette: megbízható, semleges vagy kockázatos csoportba sorolja az ügyfeleket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Ezeknek a kategóriáknak megfelelően ellenőriznek, illetve járnak el hiba esetén és a megbízható adósok védelemben részesülnek, kevesebb ellenőrzést kapnak.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint egy ország sikere azon múlik, hogy össze tudja-e kötni a tudást és a gazdaságot. Éppen ezért a kamara volt az, aki a felsőoktatás átalakítását legerőteljesebben szorgalmazta, de véleményt mondanak a köznevelés kérdéseiről is. Úgy véli, a szakképzésben hatalmasat léptek előre az elmúlt években, most pedig a felnőttképzés átalakítása következik. Az elnök szerint, ha a kutatásfejlesztés közelebb kerül a gazdasághoz, akkor már magyar csodáról is beszélhetünk, nemcsak japán, német vagy finn szárnyalásról. Ezek a nemzetek ugyanis meg tudják ragadni a kínálkozó lehetőségeket.

Megosztás:

Címke: , , ,