Gyulán táborozik a Magyar Rádió Gyermekkórusa

2018. augusztus 15. 08:28 | Mikóczy Erika

Hatvannégy fiatal tehetség vesz részt ezen a héten a Magyar Rádió Gyermekkórusának nyári táborában, Gyulán, a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium Általános Iskola és Kollégium épületében. A gyerekek és a táborvezetők vasárnapig tartózkodnak a fürdővárosban, de pihenésre, szórakozásra nem sok idejük marad.

 

 

A gyermekkórus tagjai már első osztályos koruktól folyamatosan képzik a hangjukat és járják a zeneiskolákat. Számos fellépés van mögöttük, de mindig újabb és újabb kihívásokkal néznek szembe. Vannak olyan énekesek, akik már hét-nyolc éve erősítik a csoportot, de sok új tagja is jön évről-évre a Magyar Rádió Gyermekkórusába.

– Azért jó ez a kórustábor, mert ilyenkor jobban összerázódik a csapat, így a koncertek előtt tudunk beszélgetni és meg tudjuk nyugtatni egymást, ha szükséges. Az pedig nagyon-nagyon jó érzés, amikor nagy tapssal köszöni meg a közönség a műsorunkat – fogalmazott a kórus egyik tagja, Sztrida Emília. 

 

 

A gyermekkórus repertoárja – csak úgy min a fellépéseik helyszínei – rendkívül széles körű. Walter Judit, az új kórus vezető néhány hete vette át a csoport irányítását és a közelgő fellépésekre, a gyakorlásra helyezi a hangsúlyt.

– A Magyar Rádió Gyermekkórusának vezető karnagya dr. Matos László volt, én betanító karnagyként dolgoztam mellett. Tehát ezeket a gyerekeket két és fél éve ismerem és tanítom, dolgozom velük együtt. Most új a feladatköröm, együtt készülünk a jövő évadra, ami sok munkával jár. Szeptember 24-én egy Szent Iván-éji álom előadásban szólistákat kérnek tőlünk, szeptember 29-én a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek lesz egy napja, ahol pedig önálló műsorral lépünk fel – mondta el Walter Judit.

A próbák már vasárnapig folyamatosan zajlanak Gyulán, ugyanis a kórus szezonindító fellépésén elhangzó darabok újak az egész gyermekkórus számára.

 

További programok »

Gyula

Weisz Mór leszármazottai találkoztak a gyulai Weisz-villában

Weisz Mór leszármazottjainak családi találkozóját tartották meg az egykori Weisz-villában, a gyulai Béke sugárúton, júliust 14-én. A néhai gyulai kereskedő borméréssel kezdte, majd az első gyulai konyakgyár és pálinkafőzde is az ő nevéhez kötődik.
2019. július 15. 07:57
FEL