Gyulán a világpiac egyik vezető élelmiszeranalitikai laboratóriuma

2018. január 24. 08:45 | Szendi Rita

A világpiac egyik vezető élelmiszeranalitikai laboratóriumokat üzemeltető cégcsoportjához csatlakozott a gyulai laboratórium. A nemzetközi vállalat magyarországi ügyvezetője elmondta: egy olyan partnert találtak a helyi laboratóriumban, amely lehetővé teszi számukra, hogy a magyar piacon is ágazatvezetővé váljon a vállalat.

Az élelmiszer- és takarmányanalitikai vállalatot 12 éve alapította dr. Ábrahám Csaba két alkalmazottal. Mára a vállalatnak 90 munkavállalója van és közel 400 szerződött partnert szolgál ki Magyarországon és Romániában.

– Elkötelezett voltam, hogy továbbra is szeretnék növekedni, ehhez viszont mindenféleképpen nemzetközi piacra kell lépni. Ezt egyébként két évvel ezelőtt megtettük, hiszen Romániában is jelen vagyunk. Azonban még tovább szeretnénk fejlődni, még tovább szeretnénk növekedni, ehhez viszont már egy nagy nemzetközi jelenlétre van szükségünk, ehhez nekünk most kiváló partner a Eurofins – mondta el az Eurofins Food Analytica ügyvezetője, dr. Ábrahám Csaba.

A Franciaországban alapított- eredetileg bor eredetiségvizsgálattal foglalkozó – cég az elmúlt 30 évben folyamatosan bővült. Ma már egy több mint 400 laboratóriumot összefogó céghálózattá fejlődött. A szakemberek szerint: a nemzetközi cég a gyulai laboratóriumnak köszönhetően tovább erősíti a globális hálózatot a kelet-közép-európai régióban is.

– Szeretnénk megtartani és tovább fejleszteni a helyi céget. A vezetőségben rendkívül bízunk, hiszen Ábrahám Csaba személyében egy kiváló szakemberük van. Hosszútávon is sikerült szerződést kötnünk, mi szerint az egész vezetőség és a kulcs alkalmazottaink – ahogy a Eurofinsnél hívjuk őket – mind a fedélzeten maradnak még sokáig. Ez a mi kérésünk és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy támogassuk a helyi labor további fejlesztéseit – fogalmazott az Eurofins NDSC South & Eastern Europe regionális igazgatója, Adrian Kis.

A nemzetközi cégcsoport magyarországi ügyvezetője elmondta: tavaly alapították meg a magyarországi céget. Ennek működéséhez fontos elvárás volt, hogy egy megfelelő laboratóriummal rendelkezzenek. Kishonti Alex hozzátette: a Food Analyitca kiemelkedő színvonala, meghatározó piaci szerepe és eredményei miatt az építkezés helyett az együttműködés mellett döntöttek.

– Sok kiaknázatlan lehetőség van és úgy gondolom, hogy az Eurofins pénzügyi hátterével, valamint szakmai tudásával. Ugyanakkor a Food Analytica, vagy most már Eurofins Food Analytica által elért tudással, szaktudással, ittlévő emberekkel, partnerkapcsolatokkal nagyon jelentős további eredményeket tudunk elérni – fejtette ki az Eurofins Kft. ügyvezetője, Kishonti Alex.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere kifejtette: bízik benne, hogy a most bejelentett csatlakozás a város egyik legnagyobb adófizetője előtt további fejlődési lehetőséget nyit meg, jól fizető munkahelyeket teremtve.

 

 

További programok »

FEL