Gyulán a postaládáig viszik az ingyen maszkokat az igénylőknek

2020. május 2. 11:12 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Gyula polgármester a közösségi oldalán hívta fel a lakosság figyelmét pénteken, hogy a hétfőtől kötelező a zárthelyiségekben az arcmaszk használata. Emellett közzétette, hogy a lakosság ingyenesen igényelhet maszkot a gyulai önkormányzattól.

Ahogy arról már honlapunk is beszámolt május 4-től vidéken enyhítettek a koronavírus-járvány miatt meghozott az eddigi szigorú szabályokon, így vidéken többek között a kinyithatnak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei, és időkorlát nélkül lehetnek nyitva az üzletek. Ugyanakkor az ország egész területére érvényes az az új szabályozás, miszerint zárt üzlethelyiségekben és tömegközlekedési eszközökön kötelező mindenkinek eltakarnia a száját és orrát arcmaszkkal, sállal vagy akár kendővel.

Görgényi Ernő pénteken közösségioldalán tette közzé tájékoztatóját, amiben azt írta május 4-től a gyulai önkormányzattól térítésmentesen igényelhetnek mosható, többször használható maszkot azok a lakosok, akinek szükségük van rá. A gyulai polgármester azt írta, hogy az ingyenesen kérhető maszkokat, az igénylést követő két napban a postaládákba kézbesítik. A gyulai önkormányzat munkatársai hétfőtől a hét minden napján 8 és 16 óra között várják az igénylők hívását a 06-66/526-850-es telefonszámon.

További programok »

FEL