Gyulai Memorial: erős mezőny vár a címvédő Márton Anitára

2018. május 23. 16:39 | behir

Erős mezőnyben kell megvédenie a címét a súlylökő Márton Anitának és a lengyel kalapácsvetőnek, Anita Wlodarczyknak a 8. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon.

 

A magyar atlétika első világbajnoka, a birminghami fedett pályás vb-n aranyérmes Márton Anita legnagyobb ellenfele  a világbajnok, Eb-címvédő német Christina Schwanitz lesz, aki 15 hónappal szülés után kezdett el újra versenyezni, és az idén már övé a legjobb európai eredmény 19.39 méterrel.

Az esemény szerdai hírlevele szerint ott lesz a mezőnyben a kétszeres fedett Eb-ezüstérmes fehérorosz Julija Leancjuk, az olimpiai 6. brazil Geisa Arcanjo, a fedett vb-n 7. kubai Yaniuvis López, a vb-6. kanadai Brittany Crew, valamint a 19.48-as egyéni csúccsal rendelkező trinidadi Cleopatra Borel.

A magyar színeket Márton Anita mellett a Zalaszám-ZAC sokszoros korosztályos bajnoka, Veiland Violetta képviseli, aki így világsztárok társaságában méretheti meg magát.

A női kalapácsvetés világcsúcstartója, Anita Wlodarczyk székesfehérvári szereplését szintén bejelentették már korábban a szervezők. Immár tudjuk, hogy kihívói között lesz a tavalyi londoni vb ezüst- és bronzérmese, a kínai Vang Cseng és a lengyel Malwina Kopron, az amerikai Gwen Berry (76.77 méter a legjobbja), az universiadegyőztes azeri Hanna Skydanés a vb-7. cseh Katerina Safránková is.

Magyar részről a 21 éves, junior vb- és Eb-második Gyurátz Réka indul, aki 71.27-es egyéni csúcsához már az idén is közel jár (71.11).

 

8. GYULAI ISTVÁN MEMORIAL – ATLÉTIKAI MAGYAR NAGYDÍJ (július 1–2.)

A VERSENYSZÁMOK 

Férfiak: 100 m, 400 m, 800 m, 1000 m (új szám), 110 m gát, 400 m gát, 3000 m akadály, magasugrás, hármasugrás, diszkoszvetés, kalapácsvetés

Nők: 100 m, 400 m, 1 mérföld, 100 m gát, 400 m gát, 3000 m akadály, távolugrás, súlylökés, kalapácsvetés

 

Forrás: Nemzeti Sport

További programok »

Sport

Békéscsabai pankrátor mutatkozik be szombaton a nagyközönség előtt

A békéscsabai Kolarovszki Emese a HCW Utolsó emberig elnevezésű élő showjában mutatkozik be Budapesten. A különleges shownak másik békéscsabai vonatkozása is van, ugyanis a HCW állandó ring speakere, Budai Péter is a békési megyeszékhelyről származik, ő pedig pontosan ezzel a gálával lesz 3 éve a szervezetnél.
17:32
FEL