Gyula városa a terep-rallye Monacója

2018. szeptember 4. 16:45 | Szabó Rita

Egy év kihagyás után ismét terep-rallye futam otthona lesz Gyula, ezúttal szeptember 14 és 16 között. A kilátogatók a HOFEKA kupán nem csupán autókkal, de motorokkal, kamionokkal, quadokkal és úgynevezett side by side járművekkel is találkozhatnak.

 

 

Békés megyében ritkaságnak számító sportversenyt rendeznek szeptember közepén Gyulán – mondta el Görgényi Ernő a terep-rallye futam sajtótájékoztatóján. A település polgármestere szerint mind a versenyzőknek, mind pedig a kilátogatóknak tartogat érdekességeket a gyulai verseny.

– A futam több tekintetben is különleges, legfőképpen azért, mert a verseny szervizparkja a történelmi belvárosban, a Kossuth téren lesz kialakítva. A szervezők ezzel is közelebb viszik az érdeklődőkhöz a különleges technikákat képviselő járműveket, de természetesen maguk a futamok is érdekesek. Ezen a vidéken nem mindennapi sportprogram a terep-rallye – hangsúlyozta a városvezető.

A terep-rallye útvonala több települést is érint a megyében, köztük Sarkadkeresztúrt is.

– Első perctől kezdve Gyula város partnerei vagyunk a terep-rallye verseny kapcsán. Személyes kötődésem is van a rendezvényhez, ugyanis én is rajongok az autósportért. Szívügyem, hogy ez a bajnokság ismételten meg legyen rendezve és ez Sarkadkeresztúrt is érintse – árulta el Bakucz Péter, Sarkadkeresztúr polgármester.

A futam kijelölt szakasza Kötegyánt is keresztezi, de az útvonalról több részletet nem árultak el a szervezők. A program főszervezője elmondta: a sofőrök csak a rajt előtt egy órával kapják meg az útvonaltervet.

– A terep-rallye érdekessége, hogy nem szerepel kétszer ugyanaz a pálya, mindig egy teljesen más jellegű pályával találkoznak a sofőrök.  A versenyzők az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján  a gyulai helyszínt a terep-rallye Monacójának tartják – emelte ki Varga Imre, verseny főszervezője.

A főszervező a jövőt illetően úgy fogalmazott: szeretnék továbbra is megrendezni a futamot annyi különbséggel, hogy a szeptemberi időpontot júniusra cserélnék.

FEL