Gyula Open: Magyar-cseh döntő lesz az egyéni versenyen

2024. június 1. 18:53 | Kovács Dávid

Fajta Péter nyert és bejutott a döntőbe, Madarász Gergely azonban kikapott a cseh Matyas Cernytől a 15 ezer dollár összdíjazású ITF Gyula Open nemzetközi teniszverseny szombati játéknapján.

A verseny 6. kiemeltjéből, Madarász Gergelyből talán túl sokat kivett az előző pár mérkőzés és nem volt esélye a döntőre. A cseh Matyas Cerny mindössze 41 (!) perc alatt nyert két játszmában. Ezt követően jött az eddig szintén remekül teljesítő, 3. kiemelt Fajta Péter, aki esélyesnek számított az olasz Gian Marco Ortenzi ellen és nem is okozott csalódást bő egy óra alatt, két szettben diadalmaskodott és így pályára léphet a gyulai torna záró mérkőzésén, vasárnap.

Az utolsó előtti összecsapás a párosok fináléja volt, ahol az 1. kiemelt Milos Karol, Tim Ruehl szlovák-német duó egy sima és egy rövidítésben véget ért játszmában nyert a cseh Filip Apitauer és az egyes finalista Cerny ellen.

A nézők ingyenesen tekinthetik meg az egyéni verseny döntőjét is, amely vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik.

 

ITF GYULA OPEN

Egyes (elődöntő)
Matyas Cerny (CZE) – Madarász Gergely (6.) 6:2, 6:1
Fajta Péter (3.) – Gian Marco Ortenzi (ITA) 6:1, 6:3

Páros (döntő)
Milos Karol, Tim Ruehl (SVK, GER, 1.) – Filip Apitauer, Matyas Cerny (CZE, 4.) 6:0, 7:6

A vasárnapi program:

Egyes (döntő)
10.00 Fajta Péter (3.) – Matyas Cerny (CZE)

 

További programok »

Sport

Wild Komlós: baráti vadnyugati versengés – galériával

A négynapos XX. Wild Komlós vadnyugati lövészverseny második napján jártunk pénteken Tótkomlóson, ahol az amerikai vadnyugat szagát, avagy a lőpor füstjét is megérezhettük. A verseny résztvevői hatalmas rajongói a westernfilmeknek, valamint a szerelt lőszeres, valamint az elől töltős, feketelőporos fegyvereknek, és jól is bánnak velük.
16:23
FEL