Gyula is csatlakozott a cipősdoboz akcióhoz

A Gyulai Baptista Gyülekezet és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont együttműködve csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez. A szeretetszolgálat Magyarországon immár 14. éve szervezi meg a cipősdoboz-akciót. Az országos kampány december 1-én kezdődött: a kastélyban december 5-17. között, míg a gyulai imaházban december 12-17. között lehet leadni a dobozba csomagolt, gyermekek, nehéz sorsú családok számára összeállított ajándékokat.

– A legfontosabb üzenet az, hogy nem mehetünk el szavak és tettek nélkül a rászorulók mellett. Másrészt, kiemelt fontosságú, hogy az ajándékok olyan helyekre jussanak el, olyan gyermekekhez, családokhoz, akiknek e nélkül szegényebb lenne a karácsonya – fogalmazott Perlaki Csaba.

A gyulai gyülekezet vezetője ismertette, a kezdetektől fogva minden évben részt vesznek a gyűjtésben; az adományok a Gyulai Családsegítő Központon keresztül jutnak el az érintettekhez. Az elmúlt években az imaházban gyűjtötték a meglepetésnek szánt ajándékokat és nagy örömükre szolgál, hogy idén a kastély is csatlakozott a jószolgálati kezdeményezéshez. Mint mondta: Felelősséggel, odafigyeléssel, gondoskodással tartozunk a másik ember iránt és nem mehetünk el szó vagy tettek nélkül amellett, hogy vannak olyan gyermekek, vannak olyan családok, akiknek nem lenne teljes a karácsonya egy-egy ajándék nélkül.

Dombi Ildikó a kezdeményezéssel összefüggésben elmondta, a kastélyban élt családok életében a jótékonyság mindig meghatározó volt. Példaként hozta, 1913-ban a gyulaiak a nehéz sorsú családok megsegítésére adventi vásárt szerveztek.

A kiállítótér munkatársai december 5-17. között, míg a gyülekezet tagjai december 12-17. között fogadják a cipős- vagy bármilyen, megfelelő minőségű dobozba összekészített ajándékokat. A válogatás, elosztás miatt érdemes feltüntetni, hogy milyen korú gyermeknek, lánynak vagy fiúnak készült a meglepetés. A “címzéshez” szükséges kártya a múzeumi ajándékboltban található meg,  a dobozokat pedig a kápolnában gyűjtik. Tavaly a Kastélyszállodák- és Történelmi Épületek Szövetségének felhívásához csatlakozva több mint 180 pakk gyűlt össze, remélhetőleg idén ezt is sikerül túlszárnyalni.

 

Forrás: gyulakult.hu

Megosztás:

Címke: , , , , ,