Gyújtsuk meg az összetartozás tüzét Békéscsabán is!

2020. június 3. 07:38 | behir

A trianoni békediktátum százéves évfordulója és a nemzeti összetartozás napja alkalmából Összetartozásunk tüze! címmel indult civil kezdeményezés.

A szervezők azt kérik, hogy június 4-én 20 óra 20 perckor mindenhol a világon, ahol magyarok élnek, gyúljon meg az Összetartozásunk tüze! A kezdeményezéshez csatlakozva a Békéscsabai Jókai Színház előtt Seregi Zoltán igazgató gyújtja meg a lángot. A jelentkezőket folyamatosan várják a https://gyujtsukmeg.ma/ internetes oldalon.  

A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség ötlete nyomán indított kezdeményezéssel a szervezők fontos történelmi dátumokra hívják fel a figyelmet. Emlékeztetnek, hogy Szent István király ezeresztendős keresztény államiságát zúzták szét Trianonnal, de a tíz évvel ezelőtt megszavazott, kettős állampolgárságról szóló törvény lehetőséget adott az elcsatolt területeken és a világban élő magyaroknak arra, hogy újra az anyaország állampolgáraivá válhassanak.

A magyar közösséghez tartozás szimbólumaként hirdették most meg a tűzgyújtást, amihez önkormányzatok, intézmények, szervezetek, közösségek és magánszemélyek csatlakozását várják az egész világból.

További programok »

Itthon

Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

Július 5-én éjjel Sarkad külterületén egy afgán állampolgárt, Lőkösháza külterületén pedig két grúz állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök. Egyikük sem tudta igazolni személyazonosságát és azt, hogy miért tartózkodik Magyarországon, ezért a rendőrök mindhárom férfit előállították a helyileg illetékes határrendészeti kirendeltségre .
11:13
FEL