Győzelem idegenben – két ponttal térhetnek haza a lila-fehérek Budaörsről

2019. február 2. 18:42 | Szendi Rita

Idegenben lépett pályára a Békéscsabai Előre NKSE szombaton este. A Budaörs elleni találkozón nagyarányú győzelmet arattak a csabai lányok, akik 35:25-re nyerték a rangadót.

A lila-fehérek egész héten készültek a Pest megyei mérkőzésre, aminek végül meg is lett az eredménye. Míg az első félidőben szorosnak mondható játék zajlott a budaörsiek otthonában, addig a csabaiaknak a második félidőben sikerült nagyobb előnyhöz jutni.

A Moyra-Budaörs Handball egyszer sem sikerült átvennie vezetést, végig a viharsarkiak jártak előrébb. Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapata ennek a két pontnak köszönhetőn nyugodtabban folytathatja a bajnoki szezont. A viharsarki együttes ezzel a sikerrel megelőzte az MTK Budapestét és feljött a 11. helyre a tabellán.

 

Bennmaradást érhet a bravúros győzelem

 

A kiesési rangadó a csabaiaknak indult jobban, akik pontos támadásbefejezésekkel szereztek kétgólos előnyt, de Sipeki Flóra két védése elég volt ahhoz, hogy egyenlítsenek a hazaiak - írja a Békés Megyei Sport Extra. Ennél tovább azonban nem jutottak, mert a jól védekező vendégek Walfisch Mercédesz gyors duplájával visszaállították a rendet. És ekkor kezdte meg a gólgyártást a szélről Kovács Anett, akinek az első találatával a félidő közepére ismét megnyugtató lett a lilák előnye (4–7).

Bő kétperces „lazítás” elegendő volt a Budaörsnek, hogy 88-nál ismét egalizálja a meccset. Ekkor viszont Kovács Anett vette hátára a viharsarkiakat, aki zsinórban három gólt jegyzett, ennek köszönhetően újra csapata dominálta a játékot. A hajrában még volt egy felzárkózási kísérletük Hornyák Ágneséknek, de a kialakított három találatot a szünetre megőrizték a csabaiak.

Amit a térfélcserét követően újabb három góllal toldottak meg Aleksandra Vukajlovic és Zöldi-Tóth Kata jóvoltából, ami a magabiztosságot is megadta Horváth Roland fegyelmezetten és lelkesen játszó együttesének. A hazaiak természetesen nem törődtek bele a sorsukba, igyekeztek közelebb kerülni, de a vendégek esélyt sem hagytak erre.

A kiválóan teljesítő Kovács Anett mellett Marincsák Nikolett és Szögi Tímea is kivette a részét a gólgyártásból, így a hajrára akkora előnyre tett szert a Békéscsaba (49. p.: 19–28), hogy izgalommentessé vált a végjáték.
A bennmaradás szempontjából rendkívül értékes győzelmet szerzett a viharsarki alakulat, amely ezzel 5 pontra növelte előnyét, a már kieső helyen tanyázó vendéglátójával szemben. A csabai lányok teljesítményét csak felsőfokon lehet értékelni, hiszen a játék minden elemében jobbnak bizonyultak, amiről a végeredmény is árulkodik.

 

További programok »

Kézilabda

FEL