Gyermeki módon ábrázolt alkotásokból nyílt kiállítás a megyei könyvtárban

2019. február 21. 18:41 | Kovács Andrea

Szem-lélek tükör címmel nyílt kiállítás a Békés Megyei Könyvtár emeleti galériáján. A Békés Megyei Szociális Gyermekvédelmi Központ alkotókörének, valamint a Szent-Györgyi Albert Gimnázium végzős, művészeti tagozatos diákjainak alkotásaiból rendezett közös tárlat március 11-ig látható.

A kiállítás megnyitóján a Békés Megyei Szociális Gyermekvédelmi Központ lakóinak műsora is segítette a ráhangolódást. Falusi László zenetanár és Kovács Ildikó fejlesztő pedagógus kíséretében az otthon két lakója, Liska Beáta és Jónás Zoltán énekelt.

A Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Kollégiummal közös kiállítás a két intézmény tanárainak Gátszegi Andrea gyógypedagógus és Novák Attila művész együttműködésének köszönhető.

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

– A Gyermekvédelmi Központ alkotókörében tizenöten készítették a  különböző "lélekformájú" rajzokat. Színes, gyermeki boldogságot sugárzó rajzok ezek – mondta Farkasné Szabó Györgyi aki grafikát készített.

Az alkotókör munkáit a művészeti tagozatos végzős diákok megnézték és ezek alapján kellett nekik is gyermeki módon alkotniuk. Bagdi Csenge a BCSZ Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma végzős művészeti tagozatos diákja elmondta: az volt a feladatuk, hogy újra összebarátkozzanak a gyermeki mivoltukkal, és megpróbálják azt a fajta a világot hozni az alkotásaikban, ami az otthon lakóinak saját belső énjükből fakadt.

A művészeti tagozatos diákok tanára, Novák Attila a kiállítás megnyitóján elmondta: a közös munka terápiás hatással volt a különböző problémákkal küzdő, sokszor nehezebben alkalmazkodó középiskolásokra. Talán önmagukat is jobban el tudják úgy fogadni, ha másokat is elfogadnak. Kiemelte: melléjük állni, velük együtt gondolkodni nagyon szép pedagógiai feladat volt.

 

 

További programok »

FEL