Gyerekek nevetésétől voltak hangosak a tűzoltóságok

2022. május 30. 16:45 | behir

Május utolsó vasárnapján, gyereknapon az ország 383 tűzoltó laktanyájának kapui nyíltak meg a kicsik előtt. Országszerte csaknem 76 ezren, gyerekek és szüleik, kísérőik érdeklődtek a tűzoltók izgalmas élete iránt.

Minden gyermek álma, hogy egyszer tűzoltó lehessen, a katasztrófavédelem pedig egy napra teljesítette a kívánságukat. A járvány miatti kényszerszünet után vasárnap 148 hivatásos tűzoltóság mellett 235 önkormányzati tűzoltóságon és önkéntes tűzoltó egyesületnél is várták azokat a gyermekeket a tűzoltók, akik érdeklődnek a tűzoltói hivatás iránt, vagy egyszerűen csak kíváncsiak voltak arra, milyen az élet a laktanyában. 

A hivatalos oldalon olvasható továbbá, hogy a gyerekek jellemzően a szüleikkel, nagyszüleikkel jötte, sokan tűzoltóruhában, sisakban érkeztek, de akin nem volt egyengruha, az is felpróbálhatott egyet, amiben örömmel fotózkodtak és ültek be az autóba. Ezen a napon mindent lehetett, tűzoltóautóra mászni, málhateret szemlélni, magasból mentő kosarában utazni, vízsugárral célba lőni, tömlőt gurítani, szelfizni a járművekkel, tűzoltókkal. Volt próbariasztás, millió tűzoltókhoz intézett kérdés, színező, puzzle, arcfestés és megnyíltak az emlékszobák, kiállítótermek is. Akadt, ahol szikrázóan sütött a nap, máshol esősre fordult az idő, de a kaland, a jókedv, az őszinte gyermeki érdeklődés minden tűzoltólaktanyában egyforma volt. 

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL