Gyenge színvonalú mérkőzésen kapott ki 1-0-ra a Siófoktól a Békéscsaba

2020. november 22. 18:40 | Hidvégi Dávid

A labdarúgó NB II 17. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre a BFC Siófok csapatát fogadta a Kórház utcai stadionban. A lilák a négy meccse tartó rossz szériájukat akarták megszakítani a bajnokságban, azonban ez nem jött össze.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BFC SIÓFOK 0–1 (0–0)
Békéscsaba, Zárt kapus Vezette: Nagy Róbert (Bornemissza Norbert, Berényi Ákos)
BÉKÉSCSABA: Uram – Nagy S. (Hursán a szünetben), Fazekas, Farkas, Babinyecz – Horváth P., Király (Pantovic 57.), Szabó P. – Kovács Á. (Kitl a szünetben) – Máris (Oláh L., 77.), Gránicz. Vezetőedző: Preisinger Sándor.
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi, Horváth M., Izing, Kiss – Nikházi (Hajnal 68.), Tajthy T., Kecskés T., Balogh B. (Deutsch 92.) – Gaál B. (Tömösvári 72.), Elek B. Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Balogh B. (88. perc)

A mérkőzést megelőzően a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi elnökére, a héten elhunyt medgyesbodzási születésű Laczkó Mihályra emlékeztek.

 

(Fotó: Milyó Pál)

(Fotó: Milyó Pál)

 

Az első harminc bercben nem sok minden történt a pályán, a találkozó főként mezőnyjátékkal telt, a Siófok aktívabb volt a kapu előtt, de nem sikerült helyzetet kialakítania. Az első lövésre 33 percet kellett várni, de Hutvágner Gergely könnyedén megfogta Gránicz Patrik lövését. A legnagyobb ziccert a fehérmezes vendégek alakították ki a 40. percben, amikor Balogh Bence lőtt kapura a tizenhatoson belülről, de Uram János bravúrral hárított.

 

A végén a szerencse a Siófok mellé állt

 

A szünetben a hazaiak mestere, Preisinger Sándor kettős cserét hajtott végre, lehozta a szürke teljesítményt nyújtó Kovács Ádámot és a taktikai változtatás miatt Nagy Sándor is elhagyta a pályát. Helyükre Kitl Miklós és Hursán György érkezett. Később Nikola Pantovic és Oláh László is beállt Király Patrik és Máris Dominik helyett.

A második félidőt a Siófok kezdte jobban, a 48. percben Kecskés Tamás 18 méterről majdnem bevette a csabai kaput, de Uram újabb szép védést mutatott be. A 67. percben Pantovic beadása megcsúszott egy védő fején és éppen elkerülte a kaput. A 78. percben Tajthy Tamás lőtt kapásból távolról, ami a kapufa mellett száguldott mellé. 

 

(Fotó: Milyó Pál)

 

Egy perccel később hatalmas ziccerbe került a Csaba, de a kapus és a védő bizonytalansága végül szögletet ért, így nem lett öngól. A 85. percben remek helyről végezhetett el szabadrúgást az Előre, de Kitl lövése nem okozott gondot Hutvágnernek. A 88. percben megtört a jég: egy szöglet utáni kavarodásból Balogh Bence elé pattant a labda, aki 5 méterről bevágta a labdát a bal alsó sarokba, Uram ugyan védett, de már csak a gólvonalon túlról kanalazta ki a labdát (0-1). 

A Siófok így egy kis szerencsével, de elvitte a három pontot a Kórház utcából. A Békéscsaba a csapatban uralkodó járványt legyőzve ugyan visszatért a pályára, azonban a rossz sorozat megtörésére legalább szerdáig, a Szolnok elleni mérkőzésig kell várnia.

 

Mestermérleg

 

Waltner Róbert: Az első félidőben két nagy lehetőségünk volt. A második félidőben három nagy ziccerünk volt, majd a végén sikerült kihasználni egy szögletet. Mind a két csapat számára nehéz volt játszani a talaj miatt, de azt gondolom megérdemelten győztünk. Sorban jönnek a mérkőzések, nem nagyon tudunk rotálni a szűk keret miatt, de remélem jól jövünk majd ki a következő mérkőzésekből. Először nyertünk kétszer egymás után és külön öröm, hogy ezt mind a kétszer kapott gól nélkül tettük.

Preisinger Sándor: Tizennyolc fertőzött és egy hét edzés után ma ennyire futotta. Az első félidő abszolút nézhetetlen volt, szakmailag nem lehet értékelni. A második félidőben már a cserék hatására is jobban futballoztunk. Volt egy nagy ziccerünk és két szabadrúgásunk, ez három olyan lehetőség volt, amelyekből egy ilyen meccset el kell dönteni. A végén meg bepréseltek egy labdát a kapuba, elég szerencsétlen körülmények között vesztettük el ezt a mérkőzést. Jó lenne, ha a szerencse végre mellénk állna, hiszen elég szerencsétlen időszakon vagyunk túl és úgy néz ki, hogy még nincs vége.

 

Galéria

 

Sport

Azok a csodálatos Bökfi gének

Pár hete új mini portréfilm-sorozatot indítottunk. Videóinkban elsősorban Békés megye ismeretlen ismerőseit mutatjuk be – lehetőleg 240 másodpercben. Hiszen négy perc bőven elég ahhoz, hogy bárkiről is „leolvadjon” a külső máz és kirajzolódjon az ember. Ezúttal Bökfi Réka rúdsport-oktató következik.
2021. április 12. 15:39
FEL