Gulyás: Békéscsaba a kidolgozott tervek tekintetében a legjobbak között van

2018. március 3. 17:54 | behir

Békéscsaba nagy ívű terveinek megvalósítására a kormány 85 milliárd forintot szán a városnak a Modern Városok Program keretében, ezen kívül az operatív programból is újabb 15 milliárd érkezik ide – emelte ki Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki szombaton délután járt a békési megyeszékhelyen. Részben azért jött, hogy a helyszínen tájékozódjon a fejlesztésekről, részben pedig azért, hogy az itt élők figyelmébe ajánlja Herczeg Tamás országgyűlésiképviselő-jelöltet.

 

 

A CsabaParkban tartott tájékoztatón Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány maximálisan elkötelezett Békéscsaba és környezetének fejlesztését illetően.

– A Modern Városok Program azt a célt szolgálja, hogy ne csupán a megyei jogú városok, hanem azok térségei is tudjanak fejlődni. Békéscsaba a kidolgozott, kivitelezhető tervek elkészítése tekintetében a legjobbak közé tartozik, a kormány ezek megvalósítására 85 milliárd forintot szán a városnak. Ennek kézzelfogható fejlődés lesz az eredménye – jelentette ki Gulyás Gergely.

A politikus hozzátette: a gazdaság fejlődésére élénkítő hatással lehet, hogy komoly ipari park fejlesztés van a tervek között, ami a városnak bevételt fog jelenteni, és új munkahelyeket hoz létre. Kiemelte, hogy az úthálózat fejlesztése önmagában is a gazdasági fejlődés előfeltétele: az M44-es megépítése a gyorsforgalmi utak vérkeringésébe kapcsolja be Békéscsabát, Békés megyét.

 

Hanó Miklós: Továbbra is óriási az igény utakra

 

Hanó Miklós Békéscsaba alpolgármestere megköszönte, hogy a kormány támogatásainak köszönhetően soha nem látott mértékű fejlődés valósulhat meg Békéscsabán. Kiemelt az M44-es gyorsforgalmi út megépítését, ami a városnak szánt támogatáson felül jelent beruházást, és egyben lendületet adhat a gazdaságnak a jövőben. Hanó Miklós beszélt a folyamatban levő fejlesztésekről, köztük a tájékoztató helyszínéül szolgáló CsabaPark további ütemeiről is.

Az alpolgármester megemlítette, hogy korábban kétmilliárd forintot kapott Békéscsaba szintén a Modern Városok Program keretében útjavításokra, ez sokat javított a csabai utak állapotán. Ugyanakkor beszélt arról is, hogy utakra mindig óriási az igény, ezért azon dolgoznak, hogy erre a célra további jelentős forrásokat tudjanak szerezni.

 

Herczeg Tamás: Sokat lendíthetnek az itt élők életminőségén a fejlesztések

 

Herczeg Tamás kiemelte, hogy a Békéscsabán megvalósuló fejlesztések mindegyike fontos. Ahogy fogalmazott: sokat lendíthet a város további fejlődésén, valamint a békéscsabai, Békés megyei emberek életminőségén, ha elkészül az M44-es.

– Előrelépést hozhat a Fürjesi elkerülőút, de a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program valamint a Modern Városok Program fejlesztései közül mindegyikre elmondható, hogy azok sokat jelentenek nekünk, békéscsabaiaknak. Mindemellett nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy nemcsak állami illetve uniós pénzekből folynak beruházások Békéscsabán, hiszen több itteni nagyvállalat is fejleszt – tette hozzá Herczeg Tamás, aki megjegyezte azt is, hogy a most még fennálló különbségek a fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben egyre csökkenhetnek az ország nyugati felén lévő nagyvárosok és Békéscsaba között.

 

Gulyás Gergely: Herczeg Tamás a legalkalmasabb jelölt

 

– Látszik, hogy a város szépen fejlődik, ebben nagy szerepe van a képviselő-testületnek, és nagy szerepe van annak is, hogy Herczeg Tamás, aki most a Fidesz-KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje, hosszú évek óta a közgyűlés tagjaként dolgozik a városért. Az ő személyében szerintem a legalkalmasabb jelöltet sikerült a kormánypártoknak megtalálniuk – szögezte le Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy jó szívvel ajánlja Herczeg Tamást a választópolgárok figyelmébe és bizalmába.

 

 

FEL