Grimm mesefigurák Gyulaváriban

2019. szeptember 14. 17:47 | behir

Öt installáción jelennek meg a Grimm testvérek legnépszerűbb meséi a gyulavári tornateremben. A 16 és 20 négyzetméter alapterületű, több mint 2,5 méter magas, 3 dimenziós installációk igazán különleges látványosságot ígérnek a kiállítás megtekintőinek.

Piroska és a farkas, Hófehérke, Hamupipőke, A farkas és a hét kecskegida és Csizmás kandúr – a Grimm fivérek ezen népszerű mesefigurái jelennek meg szeptember 19. és október 13. között a gyulavári tornateremben. A több mint három héten át látható meseszigetek bemutatása azonban több egy kiállításnál. A szervezők gondoskodnak ugyanis rajzoló és színező sarokról és babzsákokról is.

Szerveznek a tárlathoz kapcsolódó rajzpályázatot és könyvgyűjtést; előbbi eredményhirdetése és a beérkezett rajzok kiállítása, valamint a könyvgyűjtés kezdete azon az október 4-i Mesedélutánon lesz, amin meséket lehet majd hallani, az adományozók pedig könyvespolcokra helyezhetik fel a könyveiket. A késő délutáni órákban Pizsi-party is indul ezen a napon, ahová pizsamában, pléddel érkezhetnek a gyerekek, hogy Király Sándorné Erzsike nénit, mint nagymamát hallgassák, amint egy nagy fotelból mesél nekik.

Ezen a délutánon az öt installáció mellé interaktív programok társulnak: kötés, horgolás, mézeskalács díszítés, terményválogatás, terménykép készítése, arcfestés és fotópont beöltözött karakterekkel.

A szervezők hétköznapokon 9-14 óra között csoportokat várnak, akik a Bay Zoltán Általános Iskola titkárságán, a +36-66/460 930 telefonszámon és a mesesziget2019@gmail.com címen tudnak regisztrálni, délután kettőtől pedig – akárcsak a hétvégi napokon – az egyéni látogatókra számítanak. A helyszínen pedagógusok várják a gyermekeket.

A Grimm-mese kiállítás 2019. szeptember 19-október 13. között, hétköznapokon 9-től 17 óráig, hétvégén 10-17 óra között látogatható. A könyvgyűjtés a kiállítás végéig tart.

További programok »

Gyula

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Július 15-én 20 órától a Gyulai Várszínpadon István Szalonna és Bandája és a Jantyik testvérek “Aranyosra festem” című előadására várják a nézőket. A Halmos Béla emlékére és tiszteletére rendezett esten fellép a Zűrös banda és az Ötödik évszak zenekar is.
2022. július 3. 23:59
FEL