Gregor László: Rendezettebb környezetet szeretnénk teremteni

2020. március 1. 07:34 | Mikóczy Erika

Gregor László tősgyökeres békéscsabai, a Hajrá Békéscsaba színeiben, a 7-es számú választókerületben választották képviselővé, abban a körzetben ahol felnőtt, és amelynek fejlődését mindig is számon tartotta. A Vízműnél, majd a kereskedelemben dolgozott, ma már nyugdíjas, de a munkát nem hagyta abba, aktivitása a régi. Fiatalabb korában 18 éven át kézilabdázott, most a sportbizottság elnökhelyetteseként és szurkolóként követi nyomon a sportolókat.

–  Mi motiválta arra, hogy szerepet vállaljon a közéletben?

– Szarvas Péter polgármester úr kért fel arra, hogy induljak a 7-es számú választókerületben a Hajrá Békéscsaba Egyesület képviselő-jelöltjeként. Átgondoltam az ezzel járó felelőséget, a családom is támogatott, és mivel belvárosi lakosként jól ismerem a körzetet, az itt élők problémáit belevágtam. A kampányban szinte mindenütt megfordultam, beszélgettem a lakókkal, akik közül sokan a személyes ismerőseim. Bíztattak, szívesen megosztották velem a problémáikat, és úgy éreztem, hogy tudnék segíteni.

– Milyen tervekkel indult a választókerületben?

– A legfontosabbnak azt tartom, hogy olyan döntések szülessenek, amelyek eredményeként a lakosok jobban érzik magukat ott, ahol élnek, mert szép, élhető és biztonságos környezetet teremtünk. Ehhez meg kell oldani azokat az apróbb-nagyobb problémákat, amelyek ez elé akadályt gördítenek. Szeretném elérni, hogy az emberek rendezett környezetet lássanak maguk körül, ne elvadult bokrokat, letört gallyakat, hónapokig ott maradt faleveleket.  Az utak, járdák karbantartása ugyancsak fontos, sok ember leginkább ezt a kérését fogalmazta meg. A szelektív hulladékgyűjtésre is egyre nagyobb az igény, ennek a feltételein javítani kell. Szívesen veszem, ha a körzetemben élők megkeresnek a kérdéseikkel, kéréseikkel személyesen, de a laszlo.gregor52.freemail.hu email címen vagy a 30/9451-086-os telefonszámon is elérhető vagyok, és igyekszem segíteni. Képviselői munkám során a sportbizottság, valamint a közbiztonsági ellenőrzési és ügyrendi bizottság elnökhelyetteseként, de a pénzügyi, gazdasági és tulajdonosi bizottság tagjaként is részt veszek a területeket érintő döntések meghozatalában.

 Miért éppen ezekben a bizottságokban tevékenykedik, és melyek az első tapasztalatai?

– A sportmúltam és a sport iránti érdeklődésem miatt lettem a sportbizottság elnökhelyettese. Ma Békéscsabán nagyon sok sportágban érnek el a sportolók kiemelkedő eredményeket. Egyes csapatoknál vannak szponzorok, vagy érkeznek hozzájuk TAO-s pénzek, de van, ahol alig tudják kigazdálkodni a versenyeztetést, utaztatást. A város mondhatni az erején felül igyekszik segíteni a klubokat, de a keretek végesek, ezért nem könnyű az itt felmerülő igényekre mindenki számára elfogadható döntéseket hozni. A pénzügyi, gazdasági bizottsági tagságomat a  kereskedelemmel foglalkozó cégeknél szerzett 30 éves tapasztalatom alapozza meg, ahol, betekintésem volt a pénzügyi folyamatokba, a gazdaság működésébe. Városi szinten a gazdálkodás egy összetett folyamat, nem egyszerű megteremteni az egyensúlyt az ellátandó feladatok, a különböző területekről beérkező igények és a rendelkezésre álló források között. A kötelezően ellátandó feladatok mellett pedig sok önként vállalt feladatot is finanszíroz a város. Hogy mire mennyit szánunk, arra kiemelten kell figyelni, hiszen a város pénzével a lehető leggondosabban szeretnénk bánni – mi eszerint dolgozunk.

 

További programok »

FEL