Gólyák lepték el a dánfoki üdülőközpontot

2021. augusztus 18. 14:25 | behir.hu

Az Újbudai Széchenyi István Gimnázium, a Szegedi Tudományegyetem és az Óbudai Egyetem leendő hallgatói is ellátogattak Dánfokra.

– A felsőbb iskolába induló ifjú gólyák, azaz az elsősök egy jelentősebb csoportja életre szóló útját Dánfokon kezdi. Az immár hagyományosnak számító gólyatáborok során ezek a diákok nem csak leendő osztálytársaikat, de iskolájuk hagyományait, értékeit is megismerik. A rendezvények sikerének titka, hogy teljesen zártkörűek, a meghívott diákokon kívül senki nem lehet jelen ezeken – osztotta meg közösségi oldalán Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

Idén az Újbudai Széchenyi István Gimnázium, a Szegedi Tudományegyetem és az Óbudai Egyetem leendő hallgatói is ellátogattak Dánfokra.

– A diákcsoportok több mint 3200 vendégéjszakát töltenek a táborban, ami ilyenkor teljes teltházzal dübörög Az egész napos feladatok után az esték a zene és a tánc jegyében folytatódnak – fogalmazott a városvezető. Mint írta: Békés számára a turizmus, a fiatalok megszólítása olyan célkitűzés, mely hosszú távon komoly előnyöket rejt magában. A táborba érkezőkben, így az idei „gólyákban”, akár a jövő békési befektetőit, a fürdő vagy az üdülő leendői látogatóit is fel kell ismerni.

Forrás: FB/Kálmán Tibor

További programok »

FEL