Tovább fejlesztik a Dánfoki Üdülőközpontot, amely már készül a Strandfesztiválra

2023. május 3. 16:23 | Hidvégi Dávid

Története legnagyobb rendezvényére készül a Dánfoki Üdülőközpont, amelyet 86 millió forintos uniós támogatással idén tovább fejlesztenek. Elsősorban a szabadstrand újul meg. A tervezett rekonstrukció egyrészt az infrastruktúrát érinti: a fedett közösségi tér fejlesztése, a napvitorla rendszer telepítése, rögzített asztalok, padok kihelyezése történik meg.

A szerdai sajtóeseményen Békés polgármestere ismertette a 86 millió forintos, Terület- és Település Fejlesztési Operatív Program Pluszban elnyert pályázat részleteit. Kálmán Tibor kiemelte: az elmúlt másfél évtizedben az önkormányzat lépésről-lépésre fejlesztette az üdülőközpontot, amely a város turisztikai vonzerejének egyik legfontosabb eleme. Elmondta: megújul a strand, 500 köbméter homokot vásárolnak a partra, amely karbantartásához egy homoktisztító eszközt is beszereznek, továbbá rögzített asztalokat, padokat helyeznek ki.

 

 

– A körépületünkhöz egy közösségi teret szeretnénk kialakítani, hogy rossz időben is megtalálják helyüket azok, akik itt foglalnak szállást. A gasztroépületünket is szeretnénk fejleszteni ennek a pályázatnak a segítségével, illetve van egy nagy, tízszer harmincméteres rendezvénysátrunk egy korábbi pályázatnak köszönhetően, ez alá is szeretnénk egy szilárd burkolatot kialakítani – fogalmazott. Hozzátette: a tervezett fejlesztésben napvitorla rendszert telepítenek, vízparti nyugágyakat helyeznek ki, hang- és fénytechnikai rendszert építenek, továbbá értékmegőrző szekrényeket és különböző vízi szórakoztató elemeket vásárolnak.

A Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy már régóta készülnek a nyári szezonra, hiszen saját forrásból is hajtottak végre felújításokat a holt időszakban. Bak Ádám elmondta: megújult a vendégházuk, melyben korszerűsítették a vízesblokkokat és a fűtést, valamint festettek és 150 négyzetméteren burkoltak. Hozzátette: a körépület burkolása még jelenleg is folyamatban van. Az ügyvezető ezután kitért a rendezvényeikre, amelyek közül a legfontosabb a június 9-e és 11-e között megrendezendő ONE FEST Strandfesztivál és tuningtalálkozó, amely az üdülőközpont történetének legnagyobb eseménye lesz.

 

 

– A strandfesztivál az alapelgondolás, amelyen belül egy betétrendezvény lesz, ahová legalább ezer tuningautót várunk kiállítani. Már a résztvevők 90 százaléka visszajelzett. Épített tuningautók, sportautók és luxus autók lesznek kiállítva, szekcionálva a benti területen. Az eseménnyel mindenkit szeretnénk megszólítani – húzta alá.

Idén visszatérnek a gólyatáborok is a Dánfoki Üdülőközpontba, továbbá tűzoltónapot és horgásztáborokat is rendeznek majd itt. Ebben az évben már nem csak vízi, hanem kerékpáros vándortábor is lesz Dánfokon.

Galéria

További programok »

Itthon

Nem mindegy, mit viszünk a poggyászban! – Kisokos a NAV-tól

Nyaralás előtt adódhat a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni. Milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó, ha ismeri a szabályokat. Íme, a legfontosabbak.
15:52
FEL