Gerlai Advent: Célunk a közösség összefogása

2022. december 3. 19:36 | Csiffáry Zsuzsanna

Advent: várjuk, s készülődünk a szeretet ünnepére, karácsonyra. Ebben az időszakban különféle szokások, rendezvények vannak, amelyeket évről évre megtartunk. Idén sem maradhatott el a bensőséges hangulatú Gerlai Advent, amelyet a Gerlai Wenckheim Társaság szervezett.

A Gerlai Wenckheim Társaság szervezésében immár ötödik éve (két év kimaradással) tartják meg a gerlai adventet. Jakab Zuzsanna, az egyesület elnöke elmondta, nemcsak az ünnepkör miatt különleges a rendezvény.

– Az év zárásaként szoktuk megrendezni a Gerlai Advent elnevezésű rendezvényünket. Az ehhez hasonló ünnepségen a helyi óvodások, nyugdíjas klubok szoktak fellépni. Célunk a gerlai közösség összefogása. Szívből örülünk annak, hogy minden évben sokan csatlakoznak a műsorhoz. Ha valaki kevésbé szeret szerepelni, akkor vannak olyan helyiek, akik süteménnyel készülnek a programra – fogalmazott Jakab Zsuzsanna, a Gerlai Wenckheim Társaság elnöke.  

Szász Andrea, a Gerlai Wenckheim Társaság tagja, szóvivője úgy fogalmazott, hogy a társaság emberei mindenből kiveszik a részüket, hiszen ha kell díszítenek, teát főznek, sütnek, virágot ültetnek, műsort állítanak össze.

– Az adventi műsornak a csapat összetartó ereje óriási. Nagyon örülök neki, hogy megint alig férünk el a sátorban, hisz ez azt bizonyítja, hogy mindenki kíváncsi a másikra. És erre a műsoridőre mindenki együtt szeretne lenni a többiekkel – osztotta meg gondolatait Szász Andrea.  

Galéria

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL