A csillagokat kémlelték Gerlán - galériával

2023. augusztus 13. 13:27 | Varga Diána

Igazán impozáns helyről tekinthették meg a Perseidák meteorraj megérkezését azok, akik Gerlára, a Wenckheim-kastély melletti parkban voltak szombat este. A programot számos ismeretterjesztő előadás is színesítette.

A Gerlai Wenckheim Társaság nem először szervezett csillaglest a kastélyparkba, hiszen negyedik alkalommal tartották meg a programot, tavaly és idén pedig csatlakoztak az országos Csillagok alatt elnevezésű rendezvénysorozathoz is.

 

Galéria

 

Mint azt korábban Jakab Zsuzsanna, a társaság elnöke a 7.TV Aktuális című műsorában elmonda: minden évben más a program, idén túlélési alapismeretekről és az erdőben való tájékozódásról hallhattak az érdeklődők; Szelekovszy László a védett természeti értékekről beszélt az érdeklődőknek; később a Márvány Fotóműhely tagjai segítettek az éjszakai fotózásban.

Ezt követően, amikor már kellő sötétség ereszkedett a környékre, csillagász szakember segített az égi térképen való eligazodásban.

Csillagles a kastélyparkban a Gerlai Wenckheim társaság szervezésében, a Csillagok Alatt programsorozat részeként. Forrás: Gerlai Wenckheim Társaság

További programok »

FEL