Gécs Béla mini újságja a mainzi Gutenberg Múzeum állandó kiállításán

2019. május 25. 13:12 | behir

A nyomdászat indulásának 575. évfordulójára, és az első magyar nyomdász szaklap, a Gutenberg megjelenésének tiszteletére Gécs Béla még 2015-ben – saját korábbi rekordjait megdöntve – megalkotta a világ legkisebb, 17 x 25 milliméteres újságát.

A Marzek-Kner nyomda kivitelezésében megjelent, Gutenberg életéről és munkásságáról szóló mini lapot akkor a jeles évfordulóhoz kapcsolódó ünnepségen mutatták be, Békéscsabán.

Gécs Béla a napokban kapta a hírt: az újságot a mainzi Gutenberg Múzeum érdemesnek tartja arra, hogy állandó kiállítása részeként mutassa be.

– Nagy megtiszteltetés és a csabai nyomdászat elismerése is, hogy a nyomdászat világhírű szentélyében ez az újság lehet az első olyan magyar nyomtatvány, amelyet az állandó kiállításon is bemutatnak – fogalmazott Gécs Béla.

 

Gécs Béla

További programok »

Kultúra

League of Legends csapatverseny a kolbászfesztiválon

A League of Legends videojáték tavalyi világbajnoki döntőjét többen nézték az interneten, mint az amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjét. Ennek a világszerte nagy népszerűségnek örvendő stratégiai e-csapatjátéknak a kolbászfesztiváli döntőjét október 25-én, pénteken 10 órától vívja a legjobb négybe kerülő öttagú együttes profi, Gamer-körülmények között. Mégpedig nézők előtt, a békéscsabai sportcsarnok színpadán.
12:31
FEL