Gazdasági irányú fejlesztések Mezőberényben

2018. május 30. 18:07 | Papp Ádám Sándor

Ünnepélyes rendezvényen tették le Mezőberényben a vasút melletti iparterület alapkövét. A településen azonban nem ez lesz az egyetlen nagyobb beruházás, hiszen a város csapadékvíz csatorna-hálózatát és az egyik helyi óvodát is korszerűsítik.

 

 

Mezőberényben pár héten belül több helyszínen is megkezdődhetnek a Terület- és Településfejlesztési Operatív program nyertes pályázataihoz kapcsolódó munkálatok. Ezek közül az egyik legnagyobb beruházás a vasút melletti ipari park létesítése, amely mintegy 192 millió forintból épülhet meg.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke beszédében úgy fogalmazott: a jelenleg megvalósuló projektek elsősorban a gazdaság fejlesztését szolgálják.

– Úgy gondolom, hogy minden cég, amely eddig érdeklődést mutatott Mezőberény iránt, az is komolyan gondolta szándékait. Itt olyan fejlesztések, komplex szolgáltatásfejlesztés valósul meg hamarosan, amely minden idetelepülő vállalkozás számára ígéretes és előnyös lehet – emelte ki Zalai Mihály.

A fejlesztések célja, hogy helyben tartsák a lakosságot, valamint új munkahelyeket teremtve biztosítsanak megélhetési lehetőséget számukra – emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

– Munkahelyeket teremtve, segítve azon, hogy az országos átlagot meghaladó munkanélküliségi mutatókkal rendelkezünk - szintén javítani kell. Biztos vagyok abban, hogy amennyiben ezek az ipari területek, amelyek hamarosan megépülnek, megtelnek vállalkozókkal, vállalkozásokkal, akkor a város jövőjét pozitívan befolyásolják majd – hangoztatta Dankó Béla.

A város polgármestere arról beszélt, hogy Mezőberényben hamarosan további beruházások is elkezdődnek. Többek között fejlesztik a város csapadékvíz csatorna-hálózatát és az egyik helyi óvodát is korszerűsítik majd.

További programok »

FEL