Forró tea várta a járókelőket és kabát a rászorulókat

2017. január 11. 16:09 | Horváth Szabolcs

Az állami és az önkormányzati törekvések mellett számos civil kezdeményezés indult el a napokban, aminek célja, hogy a zord hidegben a rászorulók meleg kabátot kapjanak. Az ingyen kabát akció mellett most a békéscsabai FIDESZ irodánál forró teát is kínáltak a járókelőknek azért, hogy felmelegedjenek a nagy hidegben. 

Az egyik járókelő hölgy közmunkás és télen is a szabadban dolgozik. Azt mondja: sokszor nehéz olyan helyet találni, ahol napközben megmelegedhetnének. Herczeg Tamás a helyzet megoldásaként felajánlotta, hogy használják a helyi kulturális központot.

A hölgy elmondta: a most kapott forró tea a mínusz fokokban nagyon sokat segít.

- Nagyon sokan vannak nem csak én akik sajnos közmunkára kényszerülnek. Hogyha kint vagyunk, márpedig ilyen hidegben is sokat kell az utcán, közterületeken dolgoznunk nagyon fázunk és a tea, ez a forró tea ettől jobb nincs is. Nem tudom ki találta ki ezt de köszönjük neki, tényleg nagyon jól esik!- mondta Budai Mózesné. 

Herczeg Tamás elmondta: már számos város, település és szervezet csatlakozott az ingyen kabát akcióhoz. A jótékonykodás lényege, hogy akinek van otthon jó minőségű már nem használt meleg kabátja elhozhatja és bárki akinek szüksége van rá el is viheti. A tanácsnok szerint a forró tea osztás egy fontos gesztus, amit szintén támogat.

- Álltam már meg így meginni egy pohár teát, egyáltalán amikor ilyen hideg van jól eső érzés, hogyha ráér az ember két percre, megállni és meginni egy korty meleg teát. Nem kell ezt túl dimenzionálni ez egy kedves, egyszerű emberi dolog, erről van szó nem többről- nyilatkozta Herczeg Tamás tanácsnok. 

A forró teának sokan örültek, a kabátok pedig folyamatosan érkeztek.

- Hálistennek nálunk semmi gond nincsen. Fölösleges ruhám is van és sajnálom azokat az embereket akik, így jártak, hogy otthontalanok meg nehéz helyzetben vannak. Szívesen segítek, ahogy tudok- mondta Pataki Imréné. 

- Nem csak magamnak, hanem a fiamnak is. Ő elhordja, ha egy kicsit nőies is. Átalakíttatom mert van ismerős varrónőm- hallottuk Fehér Lajosnétől, aki több kabátot is elvitt. 

 

FEL