Forgalomkorlátozások Békéscsabán, kerékpárforgalmi létesítmények építése miatt

2020. június 1. 18:07 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a komplex, három fejlesztési elemből álló beruházást a „Békéscsabán, a Szarvasi úton kerékpárút, az Ipari úton és a Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, közvilágítás, valamint a Szabolcs utcában kerékpárforgalmi létesítmény létesítése” című,TOP-6.4.1-16-BC1-2017-0002 azonosítószámú projekt keretében valósítja meg 930 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020. szeptember 30.

A Szarvasi úti kerékpárút építése: A vasúti vágányok felett elkészült a hídszélesítés kivitelezéséhez szükséges állványzat, és elvégezték az új szerkezet építését megelőző bontási munkát. Folyamatban van a felszerelendő acélszerkezetek gyártása. Elbontották a hídra vezető járdákat, valamint a közvilágítási oszlopokat és a közúti korlátokat. Kicserélték a hibás útszegély-szakaszokat és megkezdték a hídra vezető kerékpárút építési munkáit, valamint az új közvilágítási oszlopok alapjainak készítését. A hídon folyó munkák idejére a felüljáró kifelé vezető két forgalmi sávja a gépjármű forgalom elől lezárták, a gyalogos közlekedés a kijelölt helyen biztosított. A vállalkozási szerződésben foglaltak teljesítési határideje: 2020. augusztus 11.

Az Ipari úton és Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, valamint közvilágítás kiépítése: Az Ipari úton elkészültek a gyalog- és kerékpárút aszfaltozásával. Folyamatban van a tereprendezés és a közvilágítás kiépítése. A Tevan Andor utcában hamarosan befejeződik az aszfaltburkolat készítése és szerelik az új közvilágítást. Megtörtént a vízvezeték kiváltása és az autóbuszperonhoz vezető járda építése. Továbbra is szakaszos forgalomkorlátozás mellett folyik a kivitelezés. Megkezdték a Berényi úti kerékpárúthoz a csatlakozás kiépítését, ezért itt is forgalomkorlátozás lépett életbe a gyalogos és kerékpáros átvezetés létesítése miatt. A vállalkozási szerződésben foglaltak teljesítési határideje: 2020. augusztus 03.

Szabolcs utcai kerékpárforgalmi létesítmény: Az Ihász utcától a Szerdahelyi utcai kereszteződéshez közeli garázsokig elkészült a kerékpárút és a járda pályaszerkezete. A garázsoknál a távközlési és elektromos szekrény kiváltása után folytatják a kerékpárút építését. Készül a sportpálya kerítése és az aszfaltozást is megkezdik. Az aszfaltozást követően elvégzik a megépült létesítmények melletti tereprendezési munkákat, az eredeti állapotba állítják vissza az anyagtárolásra, valamint az ideiglenes közlekedésre igénybe vett közterületeket. Az aszfaltozás befejezéséig a gyalogosok az elkészült új járdaalapon és az ideiglenes járdákon közlekedhetnek. A vállalkozási szerződésben foglaltak teljesítési határideje: 2020. augusztus 09.

A fejlesztéssel érintett útvonalakon forgalomkorlátozásra, továbbá az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom növekedésére kell számítani.

Kérjük az erre közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.bekescsaba.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.-től; telefon: 66/241-791; e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

 

További programok »

FEL