Forgalomkorlátozásokra kell számítani Békéscsaba több pontján

2020. május 6. 06:19 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a komplex, három fejlesztési elemből álló beruházást a „Békéscsabán, a Szarvasi úton kerékpárút, az Ipari úton és a Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, közvilágítás, valamint a Szabolcs utcában kerékpárforgalmi létesítmény létesítése” című, TOP-6.4.1-16-BC1-2017-00002 azonosítószámú projekt keretében valósítja meg, 930 millió forintos vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020. szeptember 30.

A fejlesztések célja a kerékpáros közlekedést választók részarányának emelése, a térség levegőszennyezésének és zajterhelésének mérséklése, valamint a város gazdasági területei optimális megközelíthetőségének biztosítása a vállalkozások és a munkavállalók számára. A fejlesztés további célja, hogy nagyban hozzájáruljon a közlekedők biztonságának növekedéséhez is.

 

A kivitelezés miatt a következő forgalomkorlátozó intézkedésekre kell számítani

 

Szarvasi úti kerékpárút építése

A fejlesztéssel érintett útvonalon az alábbi kiépített forgalomterelés mellet történik a kerékpárút építése:

A Szarvasi úton a Kápolna utca és a tervezett, áruházaknak épített közlekedési csomópont közötti szakaszán, a városból kifelé vezető két sávot a gépjárműforgalom elől lezárták. Ugyanezen a szakaszon a városból kifelé haladó gépjárműforgalmat átirányították a városba befelé vezető két sáv belső sávjába. Az érintett szakaszon 30 km-es sebességkorlátozás van érvényben. A gyalogosok a gépjárműforgalom elől elzárt, kifelé vezető sávban, a kijelölt helyen közlekedhetnek.

 

Az Ipari úton és a Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, valamint közvilágítás kiépítése

A fejlesztéssel érintett útvonalon a megvalósítás előrehaladásának megfelelően, a kiviteli munkák befejezéséig, szakaszosan számítani kell a következő forgalomkorlátozásokra: egyoldali pályaszűkítés; félpályás elkorlátozás; félpályás elkorlátozás jelzőőrös forgalomirányítással (Ipari út – Tevan utca, Berényi út – Ipari út csomópontban); 30 km-es sebességkorlátozás.

A tervezett ivóvízvezetékek kiváltása során a Tevan Andor utca útburkolatát teljes szélességben át kell vágni két alkalommal. Emiatt az utat a Víztároló utca és az Ipari út között le kell zárni egy-egy műszak idejére.

 

Szabolcs utcai kerékpárforgalmi létesítmény

A kerékpárút és a járdák szegélyének és útalapjának építése tovább folytatódik a Tábor utca, Szerdahelyi utca közötti szakaszon.  A gyalogosok a már elkészült útalapon és az ideiglenesen kiépített járdákon közlekedhetnek, a számukra kijelölt útvonalon.

 

A fejlesztéssel érintett útvonalakon forgalomkorlátozásra, továbbá az építéssel érintett szakaszokon – a munkagépek jelenlétén kívül – az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére kell számítani.

Kérjük az erre közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.bekescsaba.hu oldalon olvashatnak.

További információ: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., telefon: +36-66/241-791, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

 

 

További programok »

FEL