A Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2021. április 21. 12:15 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020. augusztus hónapban megkezdődtek.

Érintett szakaszok: Bartók Béla út, Temető sor, Kétegyházi út, Kígyósi út, Kerekegyházi utca; Élővíz-csatorna töltése Körte sor és Vesze között (futófolyosó), Pósteleki bekötőút, Gerla településrész, Gerla-Póstelek közötti földút útszakaszok.

A Bartók Béla úti és a Temető sori kerékpárút felújítás részben elkészült, a kerékpárút forgalomba helyezése még nem történt meg. A Kerekegyházi út építési munkálatai befejeződtek.  Az utca csak korlátozottan alkalmas közlekedésre. A Kétegyházi úti kerékpárút építés elkészült. A Kígyósi úton a zárt csapadékcsatorna fektetése befejeződött, a kerékpárút építése elkészült.  A megépült szakaszok forgalomba helyezése még nem történt meg, azok továbbra is munkaterületek!

A Békéscsaba – Vesze közötti Élővíz-csatorna töltése az ott húzódó nyomvonal felújítása és szélesítése miatt 2021. április végéig le lesz zárva. A kivitelező befejező munkálatokat végez ezen a szakaszon. Amíg a kerékpárút kivitelezése folyamatban van, addig a lakosság számára a töltésen futó szakasz nem használható. A Fényes városrész és a Lencsési lakótelep közötti közlekedés a Magyar utcán lehetséges. A Pósteleki bekötőút aszfaltozását befejezte a kivitelező. 

A fenti szakaszoknál a műszaki átadás-átvételi eljárás folyamata elkezdődött.  

Felhívjuk az érintett lakosság figyelmét, hogy az elkészült létesítményeket csak saját felelősségre vehetik igénybe.

A Békéscsaba, Gerla településrészen megvalósítandó Csabai utca, Dobozi út – Csalogány utca közötti szakasz; Napsugár utca, Magvető utca, külterületi út, kerékpárút, valamint a Pósteleki erdőben sétány építésére a kiviteli szerződést megkötöttük. A terület-előkészítési munkák elkezdődtek. A Magvető utcában az ivóvíz rekonstrukciós munkálatok befejeződtek.

A projekt részét képezi egyedi tervezésű komplex fedett pihenőhelyek létesítése (Gerla, Póstelek, Munkácsy Emlékház, Bányatavak – madárles építésével, Szabadkígyós). A létesítmények építése folyamatban van.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, és szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra.

A munkavégzés során az érintettek szíves megértését, türelmét és közreműködését kérjük.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

FEL