Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2022. augusztus 11. 18:42 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztus hónapban megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.

A kivitelezéssel, forgalomba-helyezési eljárással jelenleg érintett szakaszok: Békéscsaba-Szabadkígyós közötti földút, Ligeti sor-Sikonyi utca.

A Szabadkígyós és Békéscsaba közötti szakaszon a kivitelezés befejeződött.  Békéscsabáról a Kerekegyházi úton haladva, az út végétől, a korábban elkészült szakasz folytatásaként a bányatavak felé, valamint Szabadkígyóson a Kastély utca felől Békéscsaba irányába a teljes szakasz elkészült. A forgalomba-helyezési eljárás folyamatban van. A forgalomba-helyezési eljárás lezárásáig mindenki csak saját felelősségére használhatja a létesítményt.

Ezúton jelezzük, hogy az elkészült mezőgazdasági utat csak az út melletti ingatlanok tulajdonosai, a kerékpárosok, valamint a célforgalom (a területen munkát végző mezőgazdasági gépjárművek) használhatják. A behajtási jogosultságok ellenőrzését, a sebességmérést (30 km/órás sebességkorlátozás), a létesítmény helyes és jogszerű használatát a kerékpárosok forgalombiztonságának védelme érdekében ellenőrzik.

A Ligeti soron megvalósult a kerékpárút és a sétány építése, a Sikonyi út burkolat-felújítása és a kerékpáros nyom felfestése, az óvoda előtti parkoló építése és a padkarendezés. A forgalomba-helyezési eljárás folyamatban van. A forgalomba-helyezési eljárás lezárásáig mindenki csak saját felelősségére használhatja a létesítményt.

A projekt keretében elkészült kerékpárforgalmi létesítmények nyomvonalán közlekedési táblákat, valamint turisztikai információs táblákat helyeznek ki, amelyek készítése folyamatban van. Folyamatban van még 4 térfigyelő kamera elhelyezése (bányatavak, Gerla – Wenckheim Károly tér, Póstelek – kronoszkóp, komplex fedett pihenő – Dirt pálya), valamint a bányatavaknál lévő kilátó villámvédelmének megoldása is.

A fentiek mellett tisztelettel kérjük, hogy a projekt keretében elkészült, pihenést, kikapcsolódást szolgáló egyedi tervezésű létesítményekre (kilátó, komplex fedett pihenőhelyek, padok, asztalok), és a kihelyezett kerékpáros-kellékek épségére, tisztaságára vigyázzunk, hogy sokáig és minél többen tudjuk használni mindannyiunk örömére, megelégedésére.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

FEL