Forgalomkorlátozás Békéscsaba belvárosában

2020. szeptember 12. 09:14 | behir

„Modern Városok Program Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt” megvalósításához tartozóan továbbra is forgalomterelésekre, korlátozásokra kell számítani.

I. Csabagyöngye Kulturális Központ és Békés Megyei Könyvtár környezetének felújítása: szeptember folyamán a Derkovits sor könyvtár melletti szakaszán a forgalomtól elzárva marad a teljes útszakasz és az ott lévő parkolók. A Kossuth Ház előtt térburkolási munkákat végez a kivitelező. A következő időszakban a növénytelepítés és az utcabútorzat kihelyezése, közvilágítási munkák várhatók.

II. Munkácsy Mihály Múzeum környezete, Derkovits sor építési-kivitelezési munkái: szeptember folyamán a polgármesteri hivatal Derkovits sor felőli hátsó kerítését átépítették, a járdaburkolatot a teljes szakaszon átépítették.

III. Munkácsy Mihály Múzeum környezete: szeptember folyamán a Munkácsy híd gyalogos közlekedési felület burkolatfelújítása és korlátcseréje zajlik. A Széchenyi utcán a katolikus templom és a múzeum közötti szakaszon járdafelújítási munkák zajlanak, a gyalogos forgalmat a Csabagyöngye oldalára terelik.

Az I., II., III területen dolgozó felelős kivitelező: Galéria Invest Kft., Békéscsaba, Irányi u. 2. A helyszíni munkák felelős vezetője. Bunta Ferenc építésvezető.

 

IV. A Munkácsy Emlékház környezete, Gyulai úti parkoló és környezete: a Gyulai út 1. szám alatti irodaépület előtt a parkolók átépítése folyik. A Gyulai út 1. szám és a kollégium közötti Gyulai úti járdaszakaszon a kivitelező járdafelújítási munkát végez, közlekedni a forgalomtereléseknek megfelelően szükséges. A területen dolgozó felelős kivitelező a Kopp Export-Import Kft., Békéscsaba, Dobozi út 7. A helyszíni munkák felelős vezetője: Szőke László építésvezető.

Az építési területek környezetében gyalogosan és járművel a kihelyezett táblák szerint közlekedjenek, fokozott körültekintéssel és türelemmel. A beruházási projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, postán a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. sz. 1. emelet 4. sz. iroda címre küldhetők, illetve személyesen itt tehetők meg. (Kérjük, hogy a levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése.)

 

Fejlesztéspolitika

Új otthont kap a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

A „Modern Városok Program Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt” keretében valósul meg a Gyulai úti Ursziny-Beliczey kúria rehabilitációja. A műemléki épület felújítása, a hozzáépítéssel, a Munkácsy-negyed koncepciójához illeszkedő tartalommal, látványos, turisztikailag vonzó kulturális, művészeti, szórakoztató intézmény lesz, egyben a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthona.
2021. január 23. 15:23
FEL