Forgalomelterelés a belvárost Fényessel összekötő kerékpárútvonal építése miatt

2019. június 17. 17:34 | behir

Tekintettel a tanítási év végére, a kivitelezési munkák a Lencsési úti volt ifjúsági tábor melletti és a Magyar utca lakott területi szakaszán túl újabb munkaterületekre terjednek ki a TOP- 6.4.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú, „Kerékpárforgalmi útvonal kialakítása, korszerűsítése Békéscsabán, a városközpont és Fényes városrész között” című projekt részeként.

 

A Dózsa György útnak a Kölcsey utca – Kastély utcai szakaszán, valamint a Corvin utca Bánát utcáig terjedő szakaszán megkezdődtek a meglévő kerékpárút teljes átépítésével kapcsolatos munkálatok. A kerékpárút átépítése mellett sor kerül a csapadékvíz-csatorna javítására, továbbá a nyitott folyóka helyett rácsos folyókát építenek be. Az útvonalon a kiviteli munkák befejezéséig szakaszosan számítani kell forgalomkorlátozásra.

A Kölcsey utca – Bánát utca közötti szakaszon a gyalogos forgalmat a páratlan számozású oldalról átirányítják az utca páros számozású oldalára.

Az átépítendő nagy forgalmú kerékpárútnak ezt a szakaszát lezárják. Az építés ideje alatt a kerékpáros forgalom javasolt útvonala a párhuzamos Felső-Körös sor, illetve a Kastély utca - Vajda utca útvonal.

A közút Lencsési-lakótelepre vezető, jobb oldali forgalmi sávját a munkavégzéshez igazodóan szakaszosan lezárják. A félpályás útlezárás esetén számítani kell időszakos jelzőőrös forgalomirányításra, illetve tartós félpályás korlátozás esetén váltakozó irányú jelzőlámpás szabályozásra.

A munkagépek jelenlétén kívül az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom is megnövekedhet. Kérjük az erre közlekedőket, vezessenek óvatosabban, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

A kivitelező folyamatosan tájékoztatja az érintett ingatlantulajdonosokat a tervezett beavatkozásokról és folyamatosan biztosítja az ingatlanok megközelíthetőségét. A lakosok türelmét és megértését köszönjük.

 

A területeken dolgozó felelős kivitelező: Swietelsky Magyarország Kft. konzorciumvezető, 5600 Békéscsaba, Ipari út 44., és a Forgút Bt. mint konzorciumi tag, 5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 10-12.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

 

További információ kérhető a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.-től a 66/241-791-es telefonszámon vagy a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu  email címen.

 

További programok »

FEL