Csapadékcsatorna-építés: Beszámoló a kivitelezés előrehaladásáról

2019. március 16. 16:04 | behir

A tavasz érkeztével folytatódnak a TOP-6.3.3-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú, „Békéscsaba csapadék- és belvízhálózat fejlesztése” tárgyú projekt megvalósításának építési munkái.

 

A Bethlen utcai zárt csapadékcsatorna építése során a zárt csatornaszakaszok tervezett fenékszintjéhez igazodó fenékszinttel, a zárt szakaszok végpontjaihoz igazodó vezérárok kialakítása elkészült. Az utca első szakaszán szükséges szennyvízvezeték kiváltása, illetve az. utcaszakaszon tervezett aknák megépítése megtörtént. Elkészült a befogadó műtárgyak átépítése és helyreállítása.

Jelenleg a Csányi utca – Kölcsey utca közötti szakaszon folynak építési munkák. A kivitelező ütemterve alapján a Bethlen utcai zárt csapadékcsatorna tervezett befejezése 2019. június 30-án várható. A kivitelező az építési munkák során folyamatosan végzi a helyreállítást is. A finom tereprendezésre a munkák végén kerül sor.

 

A Keleti kertek városrészben elkészült a nyílt csapadékcsatorna kialakításának döntő hányada, megvalósult a munkaterület helyreállítása. Megtörtént az ivóvíz, illetve gáz bekötő vezetékek kiváltása. Ezekben az utcákban még hátra van az elektromos bekötések kiváltása, továbbá az elektromos mérőszekrények áthelyezése. A munkavégzés folytatása az elektromos mérőszekrények áthelyezése után, várhatóan 2019. áprilisban várható.

 

A Kastélyszőlők városrészben (Gulyás utca) a nyílt csapadékcsatorna kialakítása elkészült. Megtörtént a munkaterület helyreállítása. Megvalósult az elektromos, illetve ivóvíz bekötések kiváltása. Az árokszelvényben található, kiváltásra váró szennyvízbekötő vezetékek nagyobb csapadékmennyiség esetén a csapadékvíz visszaduzzasztását okozhatják. Ez nem a rendszer hibáját jelenti, a csapadékvíz idővel elszikkad. Az esetleges lakossági igények következtében felmerülő helyreállítási problémákat a kivitelező rövid időn belül orvosolja. A munkák folytatása a szennyvízbekötések kiváltása után várható. A szennyvízbekötések kiváltásának előkészítése Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata kezelésében jelenleg is folyik.

 

Az építéssel kapcsolatos észrevételeket az alábbi telefonszámokon jelezhetik a lakosok

 

Kivitelező - Bethlen utca:

BÓLEM Kft.

Péter József munkavezető

Telefonszám: +36-30/257-3685

 

Kivitelező - Keleti kertek, Kastélyszőlők:

Galéria Invest Kft.

Szikora György építésvezető

Telefonszám: +36-30/456-8091

 

Projektmenedzsment szervezet:

Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

Megyeri Sándor projektmenedzser

Telefonszám:  +36-20/454-5693

További programok »

Fejlesztéspolitika

Hangulatosabb lett a Lencsési

Közel 740 millió forintból hajtják végre a CsabaPark harmadik ütemének fejlesztéseit. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban többek között futópályát és élményparkot alakítanak ki a CsabaParkban, de a forrásból a Szabó Pál téren és a Haán Lajos téren is fejlesztenek.
2019. október 11. 16:43
FEL