Fordított és megnyerte a szezon utolsó hazai meccsét a Békéscsaba – galériával

2021. május 9. 21:06 | Hidvégi Dávid

Utolsó hazai összecsapását vívta a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II-ben, immáron nézők előtt! A 37. forduló mérkőzésén a Szolnoki MÁV FC szerzett vezetést egy korai góllal, de az Előre játékosai nem adták fel a meccset, kétszer is egyenlítettek, majd a hajrában meg is fordították a mérkőzést.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE – SZOLNOKI MÁV FC 3–2 (1–2)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 450 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Baghy Csaba)
BÉKÉSCSABA: Laky – Horváth, Fazekas, Farkas, Bora, Kasik – Styecz (Kovács a szünetben), Szabó, Pantovic (Gránicz 56.) – Paudits (Sipaki 81.), Lukács (Ilyés 84.). Vezetőedző: Preisinger Sándor.
SZOLNOK: Csáki – Csirmaz, Horgosi, Kovács, Tamás, Kotula (Kurdics 87.) – Kónya, Tisza, Bárdos (Vólent 82.) – Rokszin (Lakatos 64.), Novák. Vezetőedző: Csábi József.
Gólszerzők: Paudits (19.), Gránicz (71.), Fazekas (83.) illetve Bárdos (3.), Novák (41.)

186 nap után lehettek újra szurkolók a Kórház utcai stadionban. A mérkőzés előtt a Békéscsaba 41 ponttal a 15. helyen állt az NB II-ben és már biztosan nem eshetett ki, függetlenül a hátralévő két forduló eredményétől. Ugyanakkor nem volt jó formában, hiszen a legutóbbi öt meccséből négyet elveszített, viszont a Debreceni VSC elleni 4–4-es döntetlen és a jó játék országos visszhangot váltott ki.

A Szolnoki MÁV FC ezzel szemben az élmezőnyben a 7. pozíciót foglalta el 54 egységgel. Ráadásul a legutóbbi öt mérkőzéséből hármat megnyert, kettőn pedig döntetlent ért el, így öt meccses veretlenségi sorozatban volt. A csabaiak vezetőedzője, Preisinger Sándor sérülés miatt nem számíthatott Hursán György, Mészáros Márk, Babinyecz Balázs, Szabó Zsombor, Hodonicki Márk, Pilán Márkó, Király Patrik, Máris Dominik, Nagy Sándor és Kitl Miklós játékára. A másik oldalon Földi Marcell hiányzott eltiltása miatt.

 

 

A tiszta fehér felszerelésben pályára lépő Szolnoki MÁV FC már a találkozó 3. percében vezetést szerzett: Rokszin Ádám ballal eltekert labdája a kapufáról Bárdos Bence elé pattant, aki az ötös vonaláról könnyedén a hálóba fejelt, (0–1). A következő negyedórában egyik csapat sem alakított ki komolyabb helyzetet.

A 19. percben Nikola Pantovic gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, amely után Lukács Raymond passzolt remekül a tizenhatos sarkán érkező Paudits Patrikhoz, aki kilőtte a jobb alsó sarkot, ezzel megszerezve szezonbéli nyolcadik találatát (1–1). Két perccel később ismét a csabai támadó került ziccerbe, de ezúttal nem tudta a kapus mellett elgurítani a labdát.

A másik oldalon, a 30. percben Rokszin próbálkozott meg egy lövéssel, de az jócskán fölé szállt. A 36. percben ismét a Szolnok veszélyeztetett: Novák Csanád tört be a tizenhatoson belülre, de lövése csak az oldalhálót találta el, ami kiszakadt, ezért két percig állt a játék. A 41. percben már nem hibázott vendégek házigólkirály-jelöltje: Kotula Mihály balról beívelt labdáját Novák fejelte gyönyörűen a kapu bal oldalába, ezzel megszerezve idei tizenötödik találatát (1–2). Két perccel később Horváth Péter végezhetett el egy szabadrúgást, de nem talált kaput.


A második félidőben megfordította a meccset a Békéscsaba

 

A második játékrész első helyzetét az Előre alakította ki a 49. percben: Pantovic ugratta ki a tizenhatos széléről befelé száguldó Horváthot, akinek beadásszerű lövésében már nem volt elég erő, így azt Csáki Kálmán könnyedén megfogta.

Az 53. percben Novák újabb fejesét kellett hárítania Laky Lászlónak, aki először védett tétmeccsen a Békéscsaba színeiben. Az 59. percben Rokszin lövését fogta a hazaiak kapusa. A 61. percben a csereként beállt Gránicz adta be a labdát, ami Lukácsról a kapu mellé pattant. A 65. percben egy újabb keresztlécet láthatott a stadionba kilátogató 450 néző, ezúttal Kónya Márk lövése volt veszélyes.

A 71. percben egyenlített a Békéscsaba: Gránicz Patrikot üresen hagyták a szolnoki védők, aki Horváth passza után átemelte a labdát a kapus felett (2–2). A 83. percben a vezetést is sikerült megszereznie a hazai együttesnek: Szabó Péter szögletből bejövő labdáját Paudits csúsztatta tovább, amit a bal kapufánál érkező Fazekas Lóránt besegített a kapuba, ezzel megszerezve első csabai találatát (3–2). A 88. percben Kónya próbálkozott meg egy lövéssel, de Laky ezt is védte.

Az utolsó percek már a feszültségről szóltak: előbb Ulviczki Attilát, a vendégek kapusedzőjét állította ki a játékvezető heves reklamálás miatt, majd a csereként beálló Vólent Roland, illetve Tamás László és Kasik Ákos kapott sárgát kakaskodásuk után. Az eredmény már nem változott, a Békéscsaba 3–2-re nyert és egy helyet javítva, a 14. helyen áll a táblázaton 44 ponntal, míg a Szolnok visszacsúszott a 9. helyre. Preisinger Sándor csapata jövő héten búcsúztatja a szezont a feljutásért küzdő Gyirmót FC Győr otthonában.

 
Mestermérleg

 

Preisinger Sándor: Az első félidő után bementünk az öltözőbe és csak két számot írtam fel a táblára mégpedig azt, hogy 7–1, mert körülbelül ez volt a sanszok aránya az ellenfél 2–1-es vezetése után. Az első félidőben jól játszottunk, rengeteg ziccerünk volt. Sajnos ugyanabban a mederben folyt a játék, mint az eddigi mérkőzéseinken, hogy a ziccereinket nem tudjuk belőni. A második félidőben a cserék által is tudtunk változtatni, gondolok Gránicz góljára vagy a többi szituációra, amivel megváltozott a játék képe. A helyzeteink alapján és az egész meccset figyelembe véve megérdemelten vertünk meg egy nagyon jó erőből álló Szolnokot.

Csábi József: Jól kezdtünk, nagyon jól játszott a csapat az első félidőben. Az történt, amit megbeszéltünk, ennek ellenére a Békéscsaba a mélységi indításaival többször mögénk került, amit nehezen reagáltunk le. Kicsit erős kifejezés, de egy agyonnyert meccset veszítettünk el az utolsó 15-20 percben. Ezt ki kell elemeznünk, mert eddig nem volt jellemző a védekezésünkre az, amit az utolsó húsz percben láttam. Ezt majd megbeszéljük, gratulálok a Békéscsabának.


Galéria

 

További programok »

Sport

FEL