Érik az új döntetlen király? - Szolnok is ikszelt a Békéscsaba 1912 Előre

2021. november 1. 09:27 | Hidvégi Dávid

Szolnokon sem sikerült győznie a Békéscsaba 1912 Előrének, amely 1–1-es döntetlen ért el a labdarúgó Merkantil Bank Liga 14. fordulójában. A válogatott szünet óta a bajnokságban csak döntetlent játszott a viharsarki csapat, így továbbra sincs "kint a vízből", hiszen kieső helyen áll.

SZOLNOKI MÁV FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1–1 (0–1)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 400 néző. Vezette: Takács János (Tőkés Róbert, Márkus Péter)
SZOLNOK: Csáki K. – Szabó A., Kovács O., Tóth B. – Tömösvári (Molnár R., 85.), Tisza K., Földi M. (Kónya M., 74.), Lakatos Cs. (Kurdics, a szünetben) – Rokszin, Vólent (Irmes, a szünetben), Tóth L. (Sipos Z., 39.). Vezetőedző: Csábi József
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Fazekas L., Farkas M., Bora – Hodonicki, Nagy S. (Albert I., 74.), Szabó P. (Sipos G., 86.), Kitl M. – Máris (Ilyés T., 80.), Pantovics (Gránicz, 74.) – Lukács R. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Tóth B. (52.), ill. Fazekas L. (17.)

A mérkőzés első helyzete a kék mezes Szolnok előtt adódott a 11. percben: Tóth László lőtt laposan 15 méterről, de ez Czinanó Áronnak könnyedén védett. A Békéscsaba gyakorlatilag az első helyzetéből vezetést szerzett: a 17. percben egy szögleti utáni kavarodást követően Fazekas Lóránt elé került a labda, aki a hálóba bombázott, 0–1. A 23. percben a tizenhatos sarkához közel Kitl Miklós végezhetett el szabadrúgást, de középre tartó lövését Csáki Kálmán kapus. Az első félidő hajrájában a hazaiaknak is adódott egy helyzete, de Tisza Kálmán 16 méterről ballal jó egy méterrel fölé lőtt.

 

Izgalmasabb második félidő következett

 

Rögtön a második félidő elején megduplázhatta volna előnyét a Békéscsaba 1912 Előre: Máris Dominik indult meg a pálya jobb oldalán, középre passzolt Lukács Raymondhoz, aki azonban 5 méterről nem találta el a labdát. Intenzív három perc következett a mérkőzésen. Az 50. percben Kitl jobb oldali szöglete után a rövidnél Nagy Sándor fejelt egy méterrel fölé, majd a másik oldalon Sipos Zoltán 20 méterről végzett el egy szabadrúgást, de lövését a rövid kapufánál kiöklözte a vendégek kapusa. Az 52. percben már nem volt szerencsés a csabaiak hálóőre: Kurdics Levente bal oldali nagy bedobása után ide-oda pattogott a labda a tizenhatoson belül, végül Tóth Bence elé került, aki 11 méterről jobbal a bal alsóba lőtt és egyenlített csapatának, 1–1. 

A gólnak köszönhetően felélénkült a Szolnok. 58. perc: Előbb Rokszin Ádám iramodott meg, balra passzolta a labdát Sipos Zoltánnak, aki átívelt a hosszúra, de Tömösvári Bálint elől menteni tudtak az ötösön belül, majd a 61. percben Tisza lőtt jobb külsővel 18 méterről, a labda nem sokkal suhant el a jobb kapufa mellett! A 73. percben Nikola Pantovic lőtt 13 méterről, a labdát Csáki bravúrral ütötte ki. A 81. percben Sipos Zoltán lövése 12 méterről zúgott el a bal kapufa mellett. A hajrában mindkét csapatnak adódott mérkőzés labdája. A 85. percben a csereként beállt Kurdics Levente lőtt 25 méterről, a megpattanó labdája kishíján a bal felső sarokba vágódott, de Czinanó hárított. Nem sokra rá Kitl lépett be a tizenhatoson belülre, a középre adott labdáját a csereként beszálló Gránicz Patrik lőtte kapura 10 méterről, azonban Csáki pedig lábbal védett. A 89. percben egy szöglet után Bora György fejelhetett 7 méterről, de a hazai kapus kitolta a léc alól a labdát. Az eredmény már nem változott, maradt az 1–1. Ezzel a döntetlennel az Előre nincs kisegítve, hiszen 14 forduló után a szezon végén kiesést jelentő 19. helyen áll 10 ponttal.

 

MESTERMÉRLEG


Csábi József: – Szerkezetet váltottunk a héten, és ez jól is sült el a mérkőzés elején, majd a semmiből gólt kaptunk. A szünetben változtattunk, sikerült egyenlítenünk, és ezt követően úgy éreztem, meg is nyerhetjük a meccset. A végén mindkét csapat belement az adok-kapokba, de egyik fél sem tudta eldönteni a találkozót.

Láza János (erőnléti edző): – Az első félidő a terveink szerint alakult, meg is tudtuk szerezni a vezetést. Igyekeztünk a szünet után is ezt folytatni, de ellenfelünk játéka feljavult. A hajrában aztán volt három olyan helyzetünk, amellyel eldönthettük volna a mérkőzést, emiatt úgy érzem, két pontot Szolnokon hagytunk.

További programok »

FEL