Először győzött hazai pályán és elmozdult a kiesőzónából a Békéscsaba - galéria

2021. november 24. 21:17 | Hidvégi Dávid

Szezonbeli harmadik és egyben első hazai győzelmét aratta a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II 17. fordulójában, a Nyíregyháza Spartacus FC ellen hazai pályán.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE-NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC  (1-0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion. Vezette: Rúsz M.

Békéscsaba: Czinanó – Nagy S. (Fazekas L., 59.), Farkas M., Bora, Hodonicki – Szabó P. (Puskás G., 66.), Sipos G., Király P. (Paudits P., 79.) – Horváth P., Pantovic (Zvara L., 79.), Lukács R. (Gránicz P., 66.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Nyíregyháza: Hegedűs L. – Szokol Zs., Papucsek B., Jánvári G., Galambos Á. (Banyoi 85.) – Márkus A. – Pócsik B. (Novák Cs., 69.), Sztankó D. (Csörgő R., 69.), Paku R., Vass P. (Hamed 69.)– Zamostny B-. Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Lukács (41.)

A találkozó első helyzetét a fehér mezben pályára lépő Békéscsaba alakította ki, amikor a 2. percben Lukács Raymond találta el az oldalhálót ziccerben. A Nyíregyháza a 18. percben alakította ki az első lehetőségét, amikor Zamostny Balázs fejelt kapu mellé. A 37. percben ismét a vendégek veszélyeztettek: a kezdőben másodszorra helyet kapó Sztankó Dávid lövése nem sokkal ment kapu mellé. A 41. percben Király Patrik végezhetett el szögletet jobbról, amely után Lukács Raymond közelről a hálóba fejelt, ezzel megszerezve a vezetést csapatának (1–0).

A második félidő elején rögtön ziccerbe került a Békéscsaba, azonban Sipos Gábor lemaradt az ötös vonalán a befelé szálló labdáról. Az 57. percben egyenlíthetett volna a Nyíregyháza, de Pócsik Botond lövését Czinanó Áron bravúrral védte. A következő húsz percben kontratámadásokkal, felívelésekkel próbálkoztak az együttesek, de ezek nem vezettek eredményre. A 82. percben a csereként beálló Gránicz Patrik lőhetett távolról, azonban Hegedűs Lajos magabiztosan fogta a labdát. A másik oldalon a szintén csereként pályára lépő Csörgő Raul bombázott kapura, de a hazaiak kapusán ma senki nem fogott ki, óriásit védett.

A Békéscsaba végül megnyerte a találkozót és elmozdult a kiesőzónából, jelenleg 17 ponttal a 16. helyen áll. Az Előre legközelebb vasárnap 17 órától játszik a Budafok ellen, szintén hazai pályán.

 

Galéria

További programok »

FEL